Zemiaková štrúdľa s vajíčkom a sezamom

Róbert Baďo
šéfkuchár hotela Boboty vo Vrátnej doline, 19. februára 2010
Zemiaková štrúdľa s vajíčkom a sezamom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
3 ks
400 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Ošúpané uvarené zemiaky popučíme, pridáme dozlata orestovanú cibuľku a necháme vychladnúť. Natvrdo uvarené vajíčka olúpeme a pokrájame na malé kocky. Na pomúčenej doske vyvaľkáme lístkové cesto.

  2. 2

    Rozsypeme uvarené zemiaky a vajíčka, nie veľmi husto, posolíme a zvinieme do štrúdle. Povrch potrieme surovým vajíčkom a posypeme sezamom. Pečieme asi 20 minút na 180 stupňov Celzia.

  3. 3

    NÁŠ TIP: S rovnakou náplňou môžeme pripraviť aj pirôžky z lístkového cesta. Podávame ich s čajom, hodia sa však aj k vínu a môžete nimi pohostiť aj návštevu.

Diskusia k receptu

haston
vidí sa mi to suché. nejde do toho žiadny tuk?
marlen
@haston , mne zasa dosť mastné - v hotovom lístkovom ceste je veľa tuku, a nikto nevie akého. závinové cesto - to tenké, ťahané, môžeťe potierať olejom navrstviť, ho, a urobiť štrúdľu, alebo iba jednu vrstvu a plnku pokvapkať roztopeným maslo:))))))
retig
Fajn, chutilo!! Teplé a s červeným vínom
Jednoduché na prípravu, nenamiešané všetky možné "ingridencie", recept bez bombastického nič nehovoriaceho názvu.
kuchticka
@stefanus 191. V USA maju vsade sezamove semienka. Najde ich v koreni v malych poharikoch ako ine korenie, alebo ked mas obchod kde predavaju "in bulk", mozes si nasypat do vrecuska a odvazit kolko chces. Ja ho kupujem stale a pouzivam casto, najma pri peceni chleba. Vola sa to SEZAME SEEDS.
kuchticka
Recept vyzera velmi lakavo, urcite ho vyskusam. Vdaka zan. Len prave niekedy uvazujem o tom, aky tuk je asi v tom listkovom ceste. ???
zvoncek
1.niekedy je dobre sa vrátiť k receptom uvedených pred viac ako rokom,mnohí sú noví a niektorí možno ho prehliadli, resp. zabudli, keďže nebola ešte nová vymoženosť od Tomáša, vďaka za ňu -
kuchárska kniha varecháča.
2. ten tuk tam bude asi dodaný spolu s orestovanou cibuľkou, ktorá sa vmieša do uvarených zemiakov, (mimochodom som si spomenula na pre nás deti obľúbenú zemiakovú kašu akú nám robil náš otec., k tomu kyslé mlieko a bola to vynikajúca večera.)
3. Je to ďašia obmena závinu, pre tých , čo nemajú radi sladké., možná obmena do varených zemiakov bryndzu. alebo špenát so syrom niva resp. opečené kúsky slaniny alebo na cibuľke podusené kolieska párkov s červ. paprikou,
asi každý z nás už niečo také piekol a ak nie, tak už koštoval.
Je to tak ako s talianskou pizzou alebo francúzskym slaným koláčom kišom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia