Zemiaková štrúdľa s vajíčkom a sezamom
Róbert Baďo
šéfkuchár hotela Boboty vo Vrátnej doline, 19. februára 2010
šéfkuchár hotela Boboty vo Vrátnej doline, 19. februára 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
20 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Ošúpané uvarené zemiaky popučíme, pridáme dozlata orestovanú cibuľku a necháme vychladnúť. Natvrdo uvarené vajíčka olúpeme a pokrájame na malé kocky. Na pomúčenej doske vyvaľkáme lístkové cesto.
- 2
Rozsypeme uvarené zemiaky a vajíčka, nie veľmi husto, posolíme a zvinieme do štrúdle. Povrch potrieme surovým vajíčkom a posypeme sezamom. Pečieme asi 20 minút na 180 stupňov Celzia.
- 3
NÁŠ TIP: S rovnakou náplňou môžeme pripraviť aj pirôžky z lístkového cesta. Podávame ich s čajom, hodia sa však aj k vínu a môžete nimi pohostiť aj návštevu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Jednoduché na prípravu, nenamiešané všetky možné "ingridencie", recept bez bombastického nič nehovoriaceho názvu.
kuchárska kniha varecháča.
2. ten tuk tam bude asi dodaný spolu s orestovanou cibuľkou, ktorá sa vmieša do uvarených zemiakov, (mimochodom som si spomenula na pre nás deti obľúbenú zemiakovú kašu akú nám robil náš otec., k tomu kyslé mlieko a bola to vynikajúca večera.)
3. Je to ďašia obmena závinu, pre tých , čo nemajú radi sladké., možná obmena do varených zemiakov bryndzu. alebo špenát so syrom niva resp. opečené kúsky slaniny alebo na cibuľke podusené kolieska párkov s červ. paprikou,
asi každý z nás už niečo také piekol a ak nie, tak už koštoval.
Je to tak ako s talianskou pizzou alebo francúzskym slaným koláčom kišom.