Toto jedlo si môžu pripraviť ľudia, ktorí nemôžu, alebo nechcú jesť pravú jaternicovú kašu, ale predsa na ňu majú chuť. Netvrdím, že chutí presne Zobraziť celý popisToto jedlo si môžu pripraviť ľudia, ktorí nemôžu, alebo nechcú jesť pravú jaternicovú kašu, ale predsa na ňu majú chuť. Netvrdím, že chutí presne rovnako, ale je to dosť dobrá napodobenina.
príprava
Postup
-
1
Ryžu udusíme. Šošovicu uvaríme s jednou cibuľou a dvomi strúčikmi cesnaku v osolenej vode domäkka. Precedíme a vodu odložíme.
- 2
Na oleji speníme jednu cibuľu pokrájanú nadrobno. Odložíme z ohňa, pridáme pretlačený strúčik cesnaku a premiešame s horúcou cibuľou. Pridáme soľ, čierne korenie, majoránku, premiešame. Nakoniec pridáme ryžu a šošovicu a dôkladne všetko zmiešame. Ak je kaša príliš hustá, rozriedime ju vývarom zo šošovice. Podávame s chlebom, alebo s varenými zemiakmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ale ten tvoj recept je taký slovenský, taký náš, taký fajn.