Karamelovo-croissantový nákyp

forneta - fotkaforneta, 20. marca 2010
2 hladoši
porcie

Suroviny

2  ks
100 g
2 PL
125 ml
125 ml
2 ks




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 180 °C.

  2. 2

    Croissanty potrháme na kúsky a poukladáme do malej zapekacej misy.

  3. 3

    Do kastróla dáme cukor a vodu, premiešame aby sa cukor rozpustil a kastról dáme na mierny oheň. Cukor necháme skaramelizovať BEZ MIEŠANIA!!! kým nemá tmavú jantárovú farbu (trvá to asi 3-5 min.). Dávame pozor ale nemusíme byť prehnane úzkostlivý.

  4. 4

    Zmiernime oheň a pridáme smotanu - nevšímajte si ak to vyšplechne - a vmiešame mleko a 2PL burbonu alebo rumu. Všetky skaramelizované kúsky sa pri stálom miešaní na slabom ohni rozpustia. Odložíme z ohňa, stále miešame a pridáme rozšľahané vajcia. Karamelový krém nalejeme na croissanty. Ak sú croissanty veľmi suché necháme to 10 min. odstáť.

  5. 5

    Dáme do rúry na 20 min. piecť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia