Vajíčková huspenina

tinca - fotkatinca, 10. februára 2010

Vhodný recept ako doplnok do studenej kuchyne.

10
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

7 ks
250 g
50 g
1 pár
10 dkg
250 ml
40 g
1 kocka




Postup

  1. 1

    Vajíčka uvaríme natvrdo a nakrájame na malé kocky. Pridáme scedenú Moravanku, väčšie kúsky tiež pokrájame, nálev z nej si odložíme.Pridáme párky nakrájané na kolieska, nakrájané šampiňóny na plátky a šunkovú salámu nakrájanú na rezančeky.Premiešame a pridáme do toho majonézu a znovu premiešame.

  2. 2

    Nálev z Moravanky doplníme vodou do 5 dcl, pridáme kocku bujónu a želatínu, pomaly za stáleho miešanie zohrievame. Zmes sa nesmie variť!!! Necháme ju mierne vychladnúť.

  3. 3

    Želatínu potom prilievame pomaly k vajíčkovej zmesi, premiešame a vylejeme do formy /ja dávam do srnčieho chrbta/ vopred vypláchnutej studenou vodou. Potom ju necháme v chladničke dobre stuhnúť. Podávame s bagetkou, alebo ako doplnok na studenú misu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia