Pizzovník

nadasky - fotkanadasky, 4. apríla 2010
Pizzovník
Foto: nadasky

Tuto pizzu sme si urobili. Postup si môže zvolit každy sam.

5
porcií
35 minút
príprava
10 minút
na 250 °C

Suroviny

1kg kg
1 kocka
2 dcl
2 ks
2 ČL
1 PL
1/2 ks (alebo celá, lepšie sa zmiesi cesto)
20 dkg
20 dkg
20 dkg
20 dkg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do múky rozdrobíme kvasnice, zalejeme mliekom, osolíme, necháme trochu (10 min) nakysnúť. Potom pridáme vajcia, oregano a smotanu. Cesto vymiesime a dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky zabalené do mikroténového sáčku. Potom z neho urobíme 5 bochníčkov , dáme na pomúčenú dosku, zakryjeme sáčkami a necháme dobre nakysnúť. Vytvarujeme korpus na pizzu, kraje necháme troska hrubšie (aby pri pečení nestvrdli), natrieme ochuteným pretlakom (ale stačí aj obyčajný), obložíme a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 250°C najviac 10 min. Syr na pizzu nasypeme až pred dopečením (asi po 5 min. pečenia) a môže sa dat aj hned .Po upečení kraje korpusu potrieme cesnakovým olejom a pizzu jemne posypeme oreganom.

Diskusia k receptu