Foto: nadasky
Tuto pizzu sme si urobili. Postup si môže zvolit každy sam.
porcií
príprava
na 250 °C
Suroviny
1kg kg |
|
1 kocka |
|
2 dcl |
|
2 ks |
|
2 ČL |
|
1 PL |
|
1/2 ks (alebo celá, lepšie sa zmiesi cesto) |
|
20 dkg |
|
20 dkg |
|
20 dkg |
|
20 dkg |
|
Postup
-
1
Do múky rozdrobíme kvasnice, zalejeme mliekom, osolíme, necháme trochu (10 min) nakysnúť. Potom pridáme vajcia, oregano a smotanu. Cesto vymiesime a dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky zabalené do mikroténového sáčku. Potom z neho urobíme 5 bochníčkov , dáme na pomúčenú dosku, zakryjeme sáčkami a necháme dobre nakysnúť. Vytvarujeme korpus na pizzu, kraje necháme troska hrubšie (aby pri pečení nestvrdli), natrieme ochuteným pretlakom (ale stačí aj obyčajný), obložíme a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 250°C najviac 10 min. Syr na pizzu nasypeme až pred dopečením (asi po 5 min. pečenia) a môže sa dat aj hned .Po upečení kraje korpusu potrieme cesnakovým olejom a pizzu jemne posypeme oreganom.
Diskusia k receptu