Hovädzie s čokoládovou omáčkou
Raz za čas prekvapím priateľov s niečím čo nejedia každý deň (sú to dobrí priatelia –...
Tagliatelle Gusto Divino
Tento recept je môj výmysel ale spojenie jednotlivých chutí dáva neuveriteľný výsledok. Pre milovníkov Talianskej kuchyne...
Kakaové vejáre
Tento recept som našla na internete, veľmi sa mi páčil a vyskúšala som ho. Miesto...
Tagliatelle s jelením ragú
Tento recept je z môjho zamestnania takže z mojej tvorby pracujem ako šéfkuchár v hotely Alt Vent...
Podplamienok po našom
Každoročne na našom jarmoku navštevujem stánok s názvom Podplamienok, kde robia osúchy so slaninou, smotanou...
Zabíjačková kaša
Toto jedlo milujem najviac z celej zabíjačky ... aj keď sme zabíjali, len keď...
Chrumkavé tofu so sójovo-sezamovou zálievkou
Tofu zaťžíme medzi papierovými obrúskami a necháme cca 15 minút stáť.
Kurča na spôsob Coq au vin
Stará francúzska klasika. Ja som však namiesto kohúta použila kura.
Plnka do kurčaťa z bravčového mäsa
Nenašiel som v mrazničke nič inšie iba bravčové mleté mäso. Preto som urobil takúto plnku
Prekladané zemiaky s pečenou krkovičkou
Krkovičku vcelku osolíme, okoreníme, posypeme rascou, paprikou, sušeným cesnakom. Podlejeme vodou, ...
Kuracia koložvárska kapusta
:))... keďže bravčové nepreferujem:)..... nahrádzam čím sa dá:)... nemá najlepšiu konzistenciu:D........
Bravčové mäso s pórom
Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. Pór očistíme, nakrájame na kolieska a rozstrapkáme. Pekáč...
Frikasé z pečene s karotkovou ryžou
„Keď sa vraví o zabíjačke, každý má na mysli zaužívané a dlho tradované recepty...
Huby so zemiakmi
Tento recept mám od mojej svokry a švagrinej. Takto pripravené huby obľubujú ako manžel, tak...
Morčacie stehno so zázvorovou omáčkou
Trošku iná chuť ako sme zvyknutí, ale výborna. Zázvoru sa nebojte, nabudúce ho pridám určite viac...
Causa de Camarones
Na mäkko uvarené zemiaky nakrájame na kocky a pretlačíme ich. Pridáme žlté papričky, soľ, čierne korenie a...
Zemiakovo pórový koláč - Potato and leek pie
Tento zemiakovy kolac je chutny sam ako postne jedlo, ale moze sa podavat aj ako...
Slivkové guľky z tvarohového cesta
Robievam z tvarohového cesta šúlance, recept <a href="http://varecha. pravda. sk/recepty/sulance-z-tvarohoveho-cesta-fotorecept/30467-recept. html">>TU</a>. Tak som toto obľúbené...
Gánica
Gánica je pôvodom z oblasti Pécsu. Varí sa aj u nás v rôznych prevedeniach a iste...
Jahňacie s vínovou omáčkou
Mäso nakrájané na plátky si noc pred varením napácujeme. Polovicu z masla si rozpustíme na panvičke,...
Lomo saltado
Mäso nakrájame na malé pásiky hrubé asi 1 cm a okoreníme čiernym korením a soľou. Cibuľu...
Amorove srdce
Tento recept som si sama vymyslela, keď ma nechal priateľ. Proste je to recept, ...
Zapekaný patizón Oravienka
Tento patizón s hlivou a ďalšou zeleninou som "vykoumala" priamo v Zázrivej, nádhernom našom oravskom sídle...
Fašírka z bravčového mäsa, zemiaková kaša a paradajková omáčka
Moje najobľúbenejšie jedlo z detstva... považovala som to za sviatok, keď nám maminka uvarila toto fajné...
Pečený zubáč so zeleninou
Filety zo zubáča osolíme a okoreníme zmesou korenia na ryby. Na kus alobalovej fólie vo veľkosti...
Boršč v keli
Nedávno uverejnila @rennatte recept na Boršč po slovensky. Včera ma naň pochytila ohromná chuť, lenže...