Diétne lievance s ovocím

nikiss - fotkanikiss, 2. marca 2013
Diétne lievance s ovocím
Foto: nikiss

Ak sa snažíte schudnúť a prepadne vás neuveriteľná chuť dať si niečo sladké, je tento recept skvelou voľbou.

2-3
porcie
30-40 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
200
1-2 ks
2 dl
2 dl
Ovocie:
2 ks
100 g
 na ozdobu




Postup

  1. 1

    Cesto: Zmiešame všetky prísady aby vzniklo stredne husté cesto (dolejeme minerálku alebo pridáme múku). Pridáme štipku soli a štipku stévie.

  2. 2

    Teflónovú panvicu pokvapkáme olivovým olejom a tvarujeme lievance, ktoré osmažíme z oboch strán.

  3. 3

    Do panvice pridáme nastrúhané jablká a čučoriedky, pridáme trochu stévie a necháme zovrieť.

  4. 4

    Lievance podávame s ovocím, posypeme kokosom na ozdobenie.

Diskusia k receptu

tiginko
všetko super, ale podľa mňa tým panenským olivovým skôr pokazíš chuť. Dala by som nejaký neutrálnejší. Ja používam na sladké pečenie kokosový olej, ak máš možnosť, skús. Keby som sa práve nechystala von, tak si tuším hneď urobím, mňam...
nikiss
Jasne, nie každému je po vôli chuť panenského oleja no ja používam doslova iba pár kvapiek oleja keďže lievance robím na keramickej panvici a nepripečú sa. Aj na foto vidno že sú takmer úplne suché. Kokosový olej mám ale používam ho na telo, takže musím kúpiť i na varenie a pečenie, v každom prípade ďakujem za koment:-)
evanaaa
Lievance robievam síce pomenej, ale aj ja dávam sladidlo, to tvoje stéviové je sypké? nezanecháva pachuť ako tabletkové? Skús zamiešať zvlášť žĺtky a z bielkov sneh, prípadne štipku PDP. budú lepšie, takto je to skôr ako palacinkové cesto. Ale múku aj ja dávam špaldovú alebo celozrnnú.
nikiss
Steviu mam krystalovu- ako cukor, sladivost je 10:1 takze staci stipka. Pachut nezanechava ako synteticke sladidla na baze aspartamu atd. Dik za tip :-)
aleana
@nikiss tento receptik sa mi paci, rada by som vyskusala, len by ma este zaujimalo aka mineralka tam ide, perliva alebo neperliva? Alebo na tom nezalezi?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia