Rezeň z mletého mäsa

vojna - fotkavojna, 28. februára 2013

Rýchla príprava výborná chuť.

10
porcií
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg (alebo pliecko)
2 dcl
1 ks




Postup

  1. 1

    Mäso pomelieme pridáme soľ a mlieko a dobre vypracujeme až kým mám nevsiakne. Potom dáme do chladničky a necháme odpočívať 8-12 hodín.

  2. 2

    Odpočinuté mäso vyberieme a urobíme z neho placky v tvare rezňov. Obalíme v troj obale ( hladká múka, rozhabarkované vajce, strúhanka) a vypražíme v masti. Podávame so zemiakovou kašou a šalátom.

Diskusia k receptu

jozka2
taketo rzne sa obili za sociku jasom robila av. masa,nechala cez no a boli kuocne yborne,vdaa,ze si mi pripmeul usim kusitznovu.
anina6
ja tiež poznám tento recept a takisto pridávam strúhaný syr.
afataga
ze kuocne yborne :-)))))))
spravne, vyprazat sa ma na masti, ale daju sa upiect aj v rure
gordonko
spomínate chýbajúcí syr ..... korenie nevidim žiadné a tušim tam ide aj osmažená cibula do sklovita .... ta dodá tomuto ,,rezňu,, šťavu
medovnicek
aj ja pridávam ešte syr, vďaka za pripomenutie receptu, veru sme ich už dávno nemali
evanaaa
Takto som ešte z mletého mäsa neskúšala, ale už si ukladám recept a spravím! @jozka2 , ako som si všimla aj inokedy, asi chýbajú niektoré klávesnice,alebo má veľmi naponáhlo, aj ja mávam dosť preklepov.....
teruska
ja som robila v nedeľu ale dávam na 1kg mletého mäsa 250g strúh. syr ,3vajcia,petr.vňať,soľ,ml.č.korenie od oka podľa chuti,zamiešam nechám odpočívať najlepšie cez noc, obalím v trojobale,podávam s pyré zemiakmi a uhorkovým šalátom,mňam !!!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia