Zemiakové placky slovensko-kórejské

afataga - fotkaafataga, 2. marca 2013
Zemiakové placky slovensko-kórejské
Foto: afataga

Recept inšpirovaný plackami od @2010, technologický postup odkukaný od @eraserhead a @2010.

5
porcií
40 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

12 ks
6 ks
1 ks
podľa chuti
2 ks
1 ks
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Skombinovala som tradičné placky s kórejskými. V robote som postrúhala cesnak, cibuľu a zemiaky, masu som riadne vyžmýkala a dala som misy, do druhej misy som dala tu vodu, čo som vyžmýkala. Asi za 20 min. som vodu vyliala, na dne zostal škrob, to je také to biele blééé, to som vrátila ku zemiakom a pridala ostatné suroviny. Papriku som pokrájala na malé kocky, chilli a korenie som podrvila v mažiari.

    Zemiakové placky slovensko-kórejské - obrázok 1
  2. 2

    Pomiešala som, v mise vidno, že masa je hustá, žiadna voda, nedávala som ani vajce.

    Zemiakové placky slovensko-kórejské - obrázok 2
  3. 3

    Na plech som dala papier, na to som narobila placky a na každú som dala 1/2 KL roztopenej masti

    Zemiakové placky slovensko-kórejské - obrázok 3
  4. 4

    Piekla som dva plechy naraz v teplovzdušnej rúre 25 min., potom som ich obrátila, zasa dala 1/2 KL masti a piekla ešte 15 min.

    Zemiakové placky slovensko-kórejské - obrázok 4

Diskusia k receptu

margaretka28
Pikantoš s papričkami, tomu môjmu by si takými ulahodila, ja tiež lúbim, ale nemôžem.:-) Páči sa mi, že sú pečené v rúre, aspoň sú menej mastné.:-)
eva53
ja vyskúšam bez tej masti, keď v rúre tak nech sú celkom bez tuku. A možno ich budem musieť zjesť sama :-)
angast
Nádhera !!! Krásne křupavé netečie s nich olej , skrátka úchvatné.
Takú chuť si mi narobila , hneď by som ich zlopol.
Mne by však v robote u nás na projekcii nedovolili postrúhať cesnak kvôli zahraničným klientom . Ty si aspoň doma nenarobíš cesnakovú arómu ,keď to môžeš robiť v robote.
radost
ha-ha..hi-hi
nie je v robote...ako...v robote...:-)))))
tiginko
parádne ich máš! Moje obľúbené chute, takže čo najskôr vyskúšam, v mojom prípade na crisp tanieri. Vďaka za recept
afataga
dakujem za komentiky, ja robim aj obycajne placky v rure, zistila som, ze oni znesu vselico, robila som uz aj s hubami a balkanskym syrom
@eva53 no ja neviem skus, ale podla mna budu suche, daj aspon do cesta cvrk oleja
@angast :-))), vidis ja mam tu vyhodu, ze mam len slovenskych klientov a ti znesu aj cesnak, aj slivovicu, ale ze som musela v sobotu utekat do roboty, to ti je uplne jedno, vsak? :-) zajtra idem experimentovat s hubami, ale chybaju mi lysohlavky, nemas?
angast
Hríbiky som včera minul posledné. Mala si sa ozvať skôr. Na ten
experiment som tak zvedavý, že ani nezaspím. Prosím ťa,
urob si cesnakovú pastu, niekde sa to tu potuluje a nemusíš
strúhať ten cesnak v robote. Dúfam že si to do roboty nemala
ďaleko. A ktorá Kórea ma licenciu na recept? Severo- južná ??
2010
@afataga , velmi pekna fuzia, tych jeon -placiek tam robia vela druhov od meduz... a na jar na privitanie take ine :-)


lusinkab
Jej tak tieto placky sa mi teda neskutocne pacia :-) zemiakove mame radi ale normalne ich len vyprazam ale tato kombinacia od troch ludi sa mi zda vynikajuca :-) takze sup sup do KK
afataga
@angast si vedla jak ta jedla, toto je zo zapadno-vychodnej, tesne pri hranici s Ulanbatarom, tam co sa pestuju take dobrucke vonavucke kokove oriesky
@2010 dik, to na foto vyzera skor ako nejake ozdoby na saty :-)
@lusinkab ved som aj na teba myslela, ze su s chilli :-)
angast
@afataga
koka oriešky poznám . Vyrábajú sa z nich KOKA NOODLES. V Londýne
ich predávajú za 1libru a dovážajú sa tam zo Singapúru. @2010
ich určite pozná a určite nám o nich povie niečo zaujímavé.
Čakám na ten hríbový experiment. Odložené ???
2010
Koka oriesky nepoznam poradte, poznam kola oriesky ktore ale chutia ako otrava na potkany.
lusinkab
@afataga no ja mam chilli velmi rada a tento receptik vyskusam uz tento tyzden len musim ist nakupit lebo som nebola mesiac doma a moja chladnicka potrebuje doplnit :-)))) PS:len tak pre zaujimavost to si myslela kokosove oriesky??? :-)
lusinkab
@afataga nie ja nic :-) ja len,ze som o kokovych orieskoch este nepocula :-))))) tak som sa pytala aj uja googla a nic :-) tak mi doslo,ze su to asi kokosove oriesky ale nie vsetko v ramci srandy aspon som sa pekne nasmiala :-)
afataga
@angast a nezabudni sa utriet, lebo ti bude zima, tei huby som uz pridala, neviem kedy bude rcp uvideny
janger
Ked som sa prihlasila na Varechu, tak som castejsie citala 'v robote som spravola to a hento'. Tak som to najprv nechapala....Reku to mozete v robote robit take vselijkake kuchynske pripravy, to by nam tu veru dali ;-)))...Az som to pochopila :-). Vidim, ze aj ty si si cast priprav spravila v robote...No, placky vyzeraju velmi chutne. Ked budem robit, tak dam len trosku menej cili paprik, ja nie som moc na stiplave.
afataga
@janger si ma rozosmiala :-))), jasne ked nemas rada chilli tak daj len stipku, ta paprika tam robi zaujimavu chut, ja by som si chilli dala aj do vianocky, som maniak :-)
angast
@janger
afataga to má dovolené od generálneho riaditeľa, ale musí mu
dať okoštovať :-)))
margaretka28
áno bez chilli , červenú mäsitú som chcela zjesť na raňajky, ale som si spomenula na tvoje placky, bola už posledná, tak som ju nechala do nich :-)
angast
@margaretka
dúfam, že si dala aspoň kokové oriešky , keď si nedala papričky.
Včera prišla čerstvá zásielka z Ulan - báthory do Tesca
afataga
@angast bol na ne taky naval, ze som sa nedostala dnu a dnes uz nemali, ach ja nestastny zemepan :-)
@maragretka s tou fazulou je dobry napad aj @tiginko dobre radi, nezabudni na bujon a mozno aj bambino to vylepsi :-)
tiginko
no vidíš, nebyť @eldiny tak celkom zabudnem, že som nepochválila tvoj recept, keď som ho vyskúšala. A nie raz! Takže chválim dodatočne, aj tie od @2010 som robila. Je to výborné nielen samostatne, ale aj ako príloha ku gulášu

Zaujímavé video z archívu TV Varecha