Shirataki s paradajkovou omáčkou fotorecept

helca103 - fotkaHelca103, 2. marca 2013 5:29
Ďalšie recepty »

Shirataki s paradajkovou omáčkou (fotorecept)Foto: helca103

Shirataki nie sú cestoviny, ale zeleninová príloha , vyformovaná pri procese výroby do tvaru cestovín. Sú bez chuti a zápachu a rýchlo na seba viažu chuť omáčky a potravín, z ktorých sú pripravované. Tieto cestoviny sú nielen veľmi zdravé, ale aj veľmi diétne, lebo neobsahujú žiadne sacharidy, tuky, sú bez lepku a plné vlákniny. Pomáhajú pri znižovaní cholesterolu, regulujú hladinu cukru v krvi a pomáhajú pri chudnutí.

2
porcie
5-8 min
príprava
15-20 min
tepelná úprava

Suroviny

1 ks (alebo krájané)
1 ks
2-3 strúčiky
1 bal.
1 PL
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Shirataki si vyberiem z obalu.

    Shirataki s paradajkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dám na sitko a dobre prepláchnem 3-4x. Potom ich namočím do vody a nechám ich tam kým si pripravím ostatné potraviny.

    Shirataki s paradajkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cibuľu očistím a pokrájam na kocky, cesnak na plátky. Ak mám čerstvé paradajky tak ich sparím stiahnem kožu a pokrájam na kocky.

    Shirataki s paradajkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cibuľu dám opražiť na olej po chvíli pridám na plátky nakrájaný cesnak a drvené paradajky. Varím podľa toho aké paradajky použijem tak, aby omáčka bola polohustá. Pridám soľ, korenie a bylinky podľa chuti. Medzi tým si dám odkvapkať shirataki na sitko. Omáčku nechám už len raz prevrieť a odstavím.

    Shirataki s paradajkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dobre odkvapkané shirataki opečiem na suchej panvici asi 1-2 minúty.

    Shirataki s paradajkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ja som urobila také malé hniezdočko z cestovín a do stredu som dala omáčku. No kľudne môžete cestoviny shirataki vložiť do omáčky kde nasiaknu chuť omáčky. Nemusíte sa báť nerozvaria sa ani nezmenia tvar.

    Shirataki s paradajkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Shirataki sú vyrábané z koreňa plodiny Konjac (Amorphophallus konjac) a vzhľadom pripomína našu cviklu.Sú vhodné pre : * pre všetkých, ktorí sa chcú zdravo stravovať* * pre diabetikov (cestoviny Shirataki neobsahujú sacharidy)* * pre celiatikov (cestoviny Shirataki neobsahujú lepok)*

    Shirataki s paradajkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Rastie v hornatých oblastiach Indonézie a Japonska a váži niekedy až 4 kg.

    Shirataki s paradajkovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist