Foto: helca103
Shirataki nie sú cestoviny, ale zeleninová príloha , vyformovaná pri procese výroby do tvaru cestovín. Sú bez chuti a zápachu a rýchlo na seba Zobraziť celý popisShirataki nie sú cestoviny, ale zeleninová príloha , vyformovaná pri procese výroby do tvaru cestovín. Sú bez chuti a zápachu a rýchlo na seba viažu chuť omáčky a potravín, z ktorých sú pripravované. Tieto cestoviny sú nielen veľmi zdravé, ale aj veľmi diétne, lebo neobsahujú žiadne sacharidy, tuky, sú bez lepku a plné vlákniny. Pomáhajú pri znižovaní cholesterolu, regulujú hladinu cukru v krvi a pomáhajú pri chudnutí.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Shirataki si vyberiem z obalu.
-
2
Dám na sitko a dobre prepláchnem 3-4x. Potom ich namočím do vody a nechám ich tam kým si pripravím ostatné potraviny.
-
3
Cibuľu očistím a pokrájam na kocky, cesnak na plátky. Ak mám čerstvé paradajky tak ich sparím stiahnem kožu a pokrájam na kocky.
-
4
Cibuľu dám opražiť na olej po chvíli pridám na plátky nakrájaný cesnak a drvené paradajky. Varím podľa toho aké paradajky použijem tak, aby omáčka bola polohustá. Pridám soľ, korenie a bylinky podľa chuti. Medzi tým si dám odkvapkať shirataki na sitko. Omáčku nechám už len raz prevrieť a odstavím.
-
5
Dobre odkvapkané shirataki opečiem na suchej panvici asi 1-2 minúty.
-
6
Ja som urobila také malé hniezdočko z cestovín a do stredu som dala omáčku. No kľudne môžete cestoviny shirataki vložiť do omáčky kde nasiaknu chuť omáčky. Nemusíte sa báť nerozvaria sa ani nezmenia tvar.
-
7
Shirataki sú vyrábané z koreňa plodiny Konjac (Amorphophallus konjac) a vzhľadom pripomína našu cviklu.Sú vhodné pre : * pre všetkých, ktorí sa chcú zdravo stravovať* * pre diabetikov (cestoviny Shirataki neobsahujú sacharidy)* * pre celiatikov (cestoviny Shirataki neobsahujú lepok)*
-
8
Rastie v hornatých oblastiach Indonézie a Japonska a váži niekedy až 4 kg.
a tiež v NR Probio Radlinského 1, 94901 Nitra
@ebaka si veľmi milá ďakujem a dostaneš ich kúpiť aj u nás , @marianne , @frezia68 , ďakujem vám nemajú žiadnu chuť ale naberú si chuť jedla s ktorým ich budete podávať, @babidka aj som rozmýšľala či to sem dám práve kôli tomu aby si niekto nemyslel že chcem robiť reklamu. No podľa mňa je reklama aj to, že sa tu odfotí konkrétna múka,maslo a iné suroviny. Komu sa páči vyskúša :-)
Najskôr som obal ani nechcela nafotiť, ale kedže to mnoho ľudí ich nepozná riskla som to aj s obalom. Konjacová múka z ktorej sa vyrábajú sa u nás nedá kúpiť, už som po nej pátrala. Keby som vedela ako tú rastlinu u nás pestovať tak ju mám doma :-)
Tu ich dostat aj v celku mam kapustu a neviem co s nou tak spravim nekaloricke kapustove fliacky.
z bravcovej koze, radsej nepridam lebo cenzor zahranicnych receptov @hubata by asi isla do vrtule :-) zajtra idem k japoncom a kupim cely kus konjaku a spravim z toho tie kapustove fliacky.
Konnyaku - Block
Serving Size: 100 g, Calories: 0, Fat: 0g, Carbs: 1.9g, Protein: 0g
Konjak sa vraj dá pestovať aj doma vo veľkom črepníku, alebo v záhrade. Len kde zobrať tú hľuzu.
Evka už sa na šťastie dajú kúpiť bežne alebo objenať cez eshopy,ale najvätšia výhoda je tá, že zasýtia a majú málo kalorii. :-)
Ani sa nezda ale skoro 5 rokov ubehlo.
Co sa zmenilo ? shirataki stale pouzivam len som sa naucil ako ich lepsie pripravit, plus vyrobca produkuje nie len ako slize ale aj fettuciny ci ryzu.
Super na delenu stravu 200gramova porcia = 20 kalorii