Rybie prsty a zázvorová mrkva fotorecept

janger - fotkaJanger, 1. marca 2013 21:46
Ďalšie recepty »

Rybie prsty a zázvorová mrkva (fotorecept)Foto: janger

Mali sme dnes domace rybie prsty, uz som ich strasne davno nerobila...Ozaj roky...A k tomu tato vyborna mrkvicka. Takto upravena je strasne dobra, dokazala by som jej zjest plny tanier. Ved ochutnajte :-).

Suroviny

500 g
podľa potreby
2 ks
podľa potreby
Mrkvova priloha:
14 ks
1,5 PL
1,5-2 PL
1,5 čl
4 PL

Postup prípravy

  1. 1

    Mrkvu ocistime. Pokrajame asi na dvojcentimetrove kusky. Dame varit do vody s troskou soli. Varime 5-6 minut. Potom vodu zlejeme a mrkvu dobre oplachneme studenou vodou a nechame odtiect.

    Rybie prsty a zázvorová mrkva (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na suchej panvici oprazime tekvicove semienka. Pozor, budu strielat :-).

    Rybie prsty a zázvorová mrkva (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Filety z cerstvej tresky (moze byt aj ina pevnejsia ryba) pokrajame na pasiky. Radsej po dlzke ako po sirke. Ked krajame po dlzke, tak ryba lepsie drzi pokope a iste sa nerozpadne. Posolime.

    Rybie prsty a zázvorová mrkva (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Obalime v trojobale (muka, vajce, struhanka).

    Rybie prsty a zázvorová mrkva (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vyprazime v oleji. Potom polozime na chvilku na papierovu utierku, aby sa odsal prebytocny olej.

  6. 6

    Do panvice dame rozpalit maslo, asi 1,5 - 2 lyzice. Primiesame do toho 1,5 lyzice medu a mlety suseny zazvor (asi 1,5 malej lyzicky, no moze byt aj viac). Mozete dat aj cerstvy, postruhany zazvor. Aj ja som tak mala v plane. Isla som do mraznicky ako na hotove, a zazvoru nikde...Preto som dala mlety suseny. Ale aj to je vyborna alternativa. Premiesame to a pridame mrkvu. Dobre ju pooprazame, az chyti trosku farbu.

  7. 7

    Na tanier dame rybie prsty, mrkvicku, posypeme ju tekvicovymi semienkami. Mrkvu mozeme trosku posypat cerstvo namletym korenim. K tomu este napriklad zemiakove pyre alebo na co mate chut. Iste bude chutit aj detom (vtedy snad bez korenia).

  8. 8

    Dobru chut.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist