Kuracie stehienka s cesnakom a so zeleninou
Ladislav Gányiovics
šéfkuchár penziónu Castel v Mierove, 3. marca 2013
šéfkuchár penziónu Castel v Mierove, 3. marca 2013
Foto: Ivan Majerský
2
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
60 minút
na 230 °C
na 230 °C
Postup
-
1
Stehná umyjeme, očistíme, soľou a čiernym korením dôkladne premasírujeme. Do zapekacej misy alebo do pekáča vlejeme olej, citrónovú šťavu a pol decilitra vody alebo vývaru. Stehienka vložíme do základu.
- 2
Očistenú mrkvu, cibuľu a petržlen nakrájame na menšie kúsky. Pomiešame s citrónovou kôrou a celé pridáme k stehienkam. Neošúpané hlavičky cesnaku umyjeme a rozkrájame na polovice. Pridáme k stehienkam.
- 3
Prikryjeme a pečieme v rúre pri teplote 230 °C asi 45–50 minút. Pekáč odkryjeme a mäso pečieme ešte 10 minút do zlatista. Podávame s maslovými varenými zemiakmi alebo s pyré.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu