Kuracie stehienka s cesnakom a so zeleninou

Ladislav Gányiovics
šéfkuchár penziónu Castel v Mierove, 3. marca 2013
Kuracie stehienka s cesnakom a so zeleninou
Foto: Ivan Majerský
2
porcie
15 minút
príprava
60 minút
na 230 °C

Suroviny

4 ks
1 PL
1 ks stredne veľká
0,5 ks
1 hlavička
0,5 ks nastrúhaná




Postup

  1. 1

    Stehná umyjeme, očistíme, soľou a čiernym korením dôkladne premasírujeme. Do zapekacej misy alebo do pekáča vlejeme olej, citrónovú šťavu a pol decilitra vody alebo vývaru. Stehienka vložíme do základu.

  2. 2

    Očistenú mrkvu, cibuľu a petržlen nakrájame na menšie kúsky. Pomiešame s citrónovou kôrou a celé pridáme k stehienkam. Neošúpané hlavičky cesnaku umyjeme a rozkrájame na polovice. Pridáme k stehienkam.

  3. 3

    Prikryjeme a pečieme v rúre pri teplote 230 °C asi 45–50 minút. Pekáč odkryjeme a mäso pečieme ešte 10 minút do zlatista. Podávame s maslovými varenými zemiakmi alebo s pyré.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia