
Marinované calamari (Squid-Chobotnica)
KALAMARE sme sa naucili pripravovat a jest az tu a mozem povedat, ze nelutujem, hoci...

Cícerové jaterničky
Sú náhradou zabíjačkových huriek, je to sacharidové jedlo a najlepšie chutia s cviklovým šalátikom.

Zemiakové gombíky
Doma nám ich robievala mama a volala ich gombovce . Ale ja som to ako dieťa skomolila...

Segedínsky guláš z rýb
V poslednej dobe som čítal niekoľko spôsobov na prípravu segedínskeho gulášu v rôznych obmenách, ale tento...

Karfiol bez vyprážania
Už som pridala radu ako urobiť kura bez vyprážania, syr bez vyprážania a tu je ďalší...

Pizza so slaninkou a skaramelizovanou cibuľou
Spravíme si kysnute cesto vymiesením všetkych surovín. Ja ho robím v pekarničke. Cesto musí byt mäkké a...

Strapačky s kyslou kapustou
Síce je to skôr zimné jedlo , ale mala som takú chuť na strapačky , ...

Hovädzí steak so zelenou špargľou a smotanovou omáčkou
Tak som si túto nedeľu urobil dobre :-) Poriadny kus šťavnatého mäsa, a aby pán doktor...

Špenát z lobody záhradnej
Listy lebedy, propereme pod tekoucí vodou, čisté vložíme do hrnce s vařící vodou a povaříce...

Vyprážaný karfiol
Karfiol som prvýkrát robila sama a podarilo sa. Chutil hlavne bratovi.

Sushi Futo Maki Tekka
Najprv si pripravíme sushi ryžu. Studenou vodou ju prepláchneme 6 krát, kým voda nezostane úplne...

Šošovica zapečená s kyslou kapustou
Šošovicu povaríme do polomäkka v slanej vode s bobkovým listom. Kyslú kapustu udusíme. Pridáme trošku...

Údené s kyslou kapustou
Podarilo sa nám na Veľkú noc uvariť viac šunky, ako sa zjedlo, tak sme šupli...

Sójové soté s lokšami
Ak vám z predchádzajúceho dňa ostane zemiaková kaša, pridajte do nej jedno vajce, hladkú a polohrubú múku...

Špenátová pizza
Sedím pri počítači, napchávam sa pizzou ktorú som pred chvíľou vytiahla z rúry a píšem tento...

Tofu zeleninka
Takúto zeleninku robievam často. Väčšinou len tak na rýchlo, keď prídem z roboty a nemám...

Double Dee labužníka
... každý človek na svete má rád kurčacie mäso! Táto úprava pochádza z receptára...

Pečené kuracie krídelká
Pečené krídelká veľmi často podávajú v reštauráciách ako hlavné jedlo. Veľmi dobre ochutené, s rôznymi...

Bravčová pečeň na šťave
Doma babička robila len pečeň restovanú na cibuľke a skoro vždy sme sa s bratom pobili kto...

Kung-pao
Starší recept z čias, keď nebolo ryžové víno. Kľudne znesie i našu sójovú omáčku a...

Farfalle so šampiňónovo-nivovou omáčkou
Recept som dostala od svojho kolegu v práci na rýchly obed alebo večeru mal veľký úspech tak...

Kuracia galantína plnená marinovanými syrmi
Deň vopred nakrájame na malé kocky syr feta, ementál, údený eidam a nivu. Syry...

Divinový guláš na červenom víne s lesnými plodmi
Do rozpáleného oleje dáme nadrobno pokrájanú cibuľku, na malé kocky nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler...

Bravčová a hovädzia roládka plnená oravskou slaninkou
Bravčovú panenku a hovädziu roštenku naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Medzi naklepanú panenku a...

Kurací stroganov po prešovsky
Vzhľadom na jednoduchosť a tak málo ingrediencií je to vynikajúca pochúťka. Skúste a neoľutujete!

Zapekané palacinky so špenátom
Veľmi chutné, rodinka mi to schválila :) Namiesto špenátu sa dá použiť aj šťava (štiav lúčny).

Roztrhané mäsko
Taketo mäsko je velmi dobre, ked niekam cestujete , alebo na piknik, šupnut do žemle,...

Sójové kocky so suchou fazuľou
Suchú fazuľu si deň do predu namočíme. Možeme použiť aj zaváranú fazuľu v konzerve, tá...

Zapečená brokolica so syrom a šunkou
Brokolicu rozoberieme na ružičky a dáme variť do osolenej vody. Keď je brokolica mäkká vyberieme, uložíme...

Gunkan suši
Celý list riasy nastriháme po dĺžke na 8 rovnako širokých pruhov, polovicu teda na 4 pruhy....