Foto: klaura
Ďalšie jedlo z mojej obľúbenej cukety ... darmo ... je sezóna ...
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Neošúpanú mladú cuketu (keď je cuketa staršia ošúpeme ju a vyberieme jadierkovú časť) nastrúhame do misy, nesolíme, nežmýkame, pridáme na malé kocky nakrájanú salámu, tvrdý syr, vajcia, kyslú smotanu (ja dávam biely jogurt asi 200g), olej, prášok do pečiva, ochutíme soľou, vegetou, mletým čiernym korením. Dobre premiešame a podľa potreby zahustíme hrubou múkou, aby zmes nebola ani hustá ani veľmi riedka. Pridáme nakrájanú petržlenovú vňať.
- 2
Pekáč vymažeme maslom a posypeme strúhankou, zmes do neho vylejeme, zarovnáme a dáme piecť asi na 1 hodinu. Pečieme pomaly do červena. Podávame s varenými zemiačkami a šalátom. Napríklad kapustovým, ktorý som tiež dnes pridala na varechu. :) Čas pečenia prispôsobíme hrúbke zmesi v pekáči.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ještě máte nápadů. Tento nákyp určítě vyzkouším. Vypadá moc chutně,
když je takový připečený.
Mozem sa prosim spytat cca kolko davate muky to len odhadovo dakujem
Davam podla toho, kolko vody pusti cuketa ... Zvycajne nie vela ... na zaciatok skus dat 2 polievkove lyzice, zmes ma byt taka akurat ... Ako na zemiakove placky - asi ... Ak to bude po 2 lyziciach riedke, treba muky pridat ... Pekny den ... Laura