Cuketový nákyp

klaura - fotkaklaura, 22. júla 2010
Cuketový nákyp
Foto: klaura

Ďalšie jedlo z mojej obľúbenej cukety ... darmo ... je sezóna ...

6-8
porcií
15 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
200 g
200 g
1 kelimok
4-5 ks
1 ks
1 dl
1  KL
1 KL




Postup

  1. 1

    Neošúpanú mladú cuketu (keď je cuketa staršia ošúpeme ju a vyberieme jadierkovú časť) nastrúhame do misy, nesolíme, nežmýkame, pridáme na malé kocky nakrájanú salámu, tvrdý syr, vajcia, kyslú smotanu (ja dávam biely jogurt asi 200g), olej, prášok do pečiva, ochutíme soľou, vegetou, mletým čiernym korením. Dobre premiešame a podľa potreby zahustíme hrubou múkou, aby zmes nebola ani hustá ani veľmi riedka. Pridáme nakrájanú petržlenovú vňať.

  2. 2

    Pekáč vymažeme maslom a posypeme strúhankou, zmes do neho vylejeme, zarovnáme a dáme piecť asi na 1 hodinu. Pečieme pomaly do červena. Podávame s varenými zemiačkami a šalátom. Napríklad kapustovým, ktorý som tiež dnes pridala na varechu. :) Čas pečenia prispôsobíme hrúbke zmesi v pekáči.

Diskusia k receptu

zdezda
To mu sí byť dobré, dík za inšpiráciu :-)
stefanm
...no a práve chcem niečo urobiť s tou cuketkou čo je v chladničke už asi 5 dní.Presne taká,pol kilová.Manželka odchádza poobede do Zl.Moraviec (pracovne na dva dni) tak to rýchlo upečiem a zbalím jej kúsok na cestu.....Dám vedieť ako sa mi to podarilo.Teraz ma , prosím , nezdržujte!!!Idem piecť Klaura-cuketový nákyp!!!
frezia68
Až nebude slnko také horúce,zapnem rúru a vyskúšam :-))
stefanm
frezia68 ..a ty si nedostala ako svadobný dar "remosku"??ja v septembri 1976 a odvtedy mi funguje.Môj Klaura-cuketový nákyp je už upečený.A ani som nemusel okno otvárať a vetrať.Len ešte som neochutnal lebo je horúúúúci.
babi
cuketu môžem na všetky spôsoby robím niečo podobné,len tam pridám aj inú zaleninu. napr. farebné papriky, hrášok, mrkvu, pór, podľa toho čo mám doma, Je to skutočne výborné jedlo na leto
klaura
@Stefanm ... to je teda rýchlosť ... jedlo na fotke vyzerá skvele ... (picasaweb.google.sk) som rada, že sa vydaril ... a tie prílohy ... :) a na studeno je tiež dobrý ... ďakujem všetkým za komenty :)
celka
Už pár roků sbírám recepty na využití cukin a jsem překvapena kolik
ještě máte nápadů. Tento nákyp určítě vyzkouším. Vypadá moc chutně,
když je takový připečený.
terka1
a už viem, čo budem variť zajtra na obed.dúfam, že bude chutiť. ďakujem za recept.
voz12
Tento recept vyskúšam,vyzerá to výborne
klaura
@Akzuz201 (25.7.2017 08:03)

Davam podla toho, kolko vody pusti cuketa ... Zvycajne nie vela ... na zaciatok skus dat 2 polievkove lyzice, zmes ma byt taka akurat ... Ako na zemiakove placky - asi ... Ak to bude po 2 lyziciach riedke, treba muky pridat ... Pekny den ... Laura




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia