Špagety s tuniakovými guľkami fotorecept

egreska - fotkaegreska, 22. júla 2010
Špagety s tuniakovými guľkami (fotorecept)
Foto: egreska

Zostalo mi trošku paradajkovej omáčky z Buffalo krídelok,trošku som posnorila po nete a našla som tento jednoduchy receptík ako stvoreny Zobraziť celý popisZostalo mi trošku paradajkovej omáčky z Buffalo krídelok,trošku som posnorila po nete a našla som tento jednoduchy receptík ako stvoreny na toto letne obdobie..obed hotovy za 15 minut (čo je na nezaplatenie v tomto teple ) a ešte aj velmi chutný..Zdroj :BBC GoodFood

Suroviny

Tuniakove gulky:
2x160 g
asi 50 g
1
2 stručky




Postup

  1. 1

    Omačku na cestoviny možete použit už kupenu hotovu ale ak by ste si chceli urobit tu, čo som použila ja, tak tu je:http://varecha.pravda.sk/recepty/buffalo-kridelka-fotorecept/8437-pouzi.html

    Špagety s tuniakovými guľkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Olej z tuniaka si zlejeme do panvice (nemusí byt všetok, lebo je ho vela) Suroviny na gulky si zmiešame v miske .Ja som tam pridala ešte sušene paradajky,ale nemusia byt.

    Špagety s tuniakovými guľkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Narobíme male gulky.Dame varit špagetya hotove ich premiešame s paradajkovou omačkou .

    Špagety s tuniakovými guľkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Gulky opečieme na oleji z tuniaka do chrumkava.Navrstvíme na špagety a posypeme struhanym syrom a bazalkou.

    Špagety s tuniakovými guľkami (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

stefanm
...musí to byť dobrotka keď to až z BBC . a tie guličky sa dajú urobiť ako "placičky" a použiť trbárs aj na grilovačke (BC) a nie len so špagetami nie??no ale zase s tou príma "tomatto" omáčkou to asi pasuje viac.
22janka22
Bože vy ste šikovná žena... Mať tak deti, už Vám ich dám na stráženie a mohli by ste ich kŕmiť tými rybacími guľkami :-)
egreska
veru ,je to dobrota nech je odkial chce :-)) určite sa da urobit aj na grile a ja som večer ešte neodolala a urobila som si fish sendvič so šalatom,kečupom a majonezou mňam...@janka dakujem , celkom ma to rozosmialo ...ja mam naštastie nevyberave deti , zjedia všetko ..malemu aj toto velmi chutilo :-))
alena45
Ráno som síce vybrala z chladničky kel, ale pri hľadaní nejakého receptu vo svojej KK som nakoniec urobila tieto guľky. Tuniaka nemám veľmi rada, ale našla som ho doma pri upratovaní, tak som ho výborne využila. Nechala som sa inšpirovať Tvojím receptom a zmesku som si trochu upravila - namiesto strúhanky ovsené vločky a namiesto petržlenovej vňate medvedí cesnak a zo zvedavosti lyžicu ľanových semiačok. Fakt veľmi rýchly a ľahký obed. Ďakujem za inšpiráciu.
egreska
@alenka som rada že si sa inšpirovala a že ti chutilo :-)) dobre si si to doladila podla svojej chuti..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia