Foto: martina34
Veľmi jednoduché, chutné a rýchle jedlo, ktoré nasýti aj najväčších hladošov.
4
porcie
porcie
80 minút
príprava
príprava
60 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Nakrájame si na kocky slaninku a dáme ju do zohriateho hrnca popražiť. Medzitým si nakrájame cibuľku a dáme ju popražiť na masti, ktorú nám pustila slaninka. Pridáme kyslú kapustu a celé čierne korenie a spolu popražíme.
- 2
Pripravíme si pekáčik na pečenie, dáme do neho popraženú kyslú kapustu so slaninkou. Umyté nové zemiaky si nakrájame na mesiačiky, poukladáme na kapustu, posolíme, posypeme celou rascou, poukladáme nakrájanú slaninku a pečieme asi 1 hodinku na 200 stupňoch.
- 3
Upečené zemiaky dáme na tanier spolu s kapustou, polejeme vychladenou kyslou smotanou. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
haston, ja s ryžou robievam koložvársku kapustu, to je tiež veľmi dobré jedlo :-)