Kurací steak s korenistým banánom
šéfkuchár reštaurácie Hänsel v Komárne, 19. júla 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
Postup
-
1
Rezne posypeme mletým farebným korením a potrieme olejom, potom ich poukladáme na seba a vo vákuovej dóze na jednu noc dáme odstáť do chladničky. Asi hodinu pred pečením vyberieme mäso z chladničky. Na rošte prudko opečieme z oboch strán a nakoniec trošku osolíme.
- 2
Príloha: Na panvici rozpustíme maslo pridáme postrúhanú cibuľu a cesnak, potom karí, kokos a med. Do tohto sladkého korenistého nálevu pridáme na 2,5 – 3 cm kúsky nakrájaný banán a asi 10 minút necháme variť.
- 3
Občas premiešame a nakoniec pridáme limetovú šťavu. Servírujeme k mäsu, mäso obložíme a pokvapkáme limetovou šťavou, tým mäso a dostaneme jedinečnú chuť.
- 4
NÁŠ TIP: Banány na varenie sú špeciálnym druhom, ktorý však na slovenskom trhu nebýva častý. Preto pri príprave tohto receptu použite zelené banány.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Je to ďaľšia inšpirácia ako pripraviť inou chuťou kuracie mäsko.