Kurací steak s korenistým banánom

Tomáš Farkas
šéfkuchár reštaurácie Hänsel v Komárne, 19. júla 2010 18:18
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Kurací steak s korenistým banánomFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

4 ks hrubé
4 ks zrelé
4 dkg
1 ks
1 strúčik
1 ks
2-3 PL
0,5 dl
1 KL
1 PL
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Rezne posypeme mletým farebným korením a potrieme olejom, potom ich poukladáme na seba a vo vákuovej dóze na jednu noc dáme odstáť do chladničky. Asi hodinu pred pečením vyberieme mäso z chladničky. Na rošte prudko opečieme z oboch strán a nakoniec trošku osolíme.

  2. 2

    Príloha: Na panvici rozpustíme maslo pridáme postrúhanú cibuľu a cesnak, potom karí, kokos a med. Do tohto sladkého korenistého nálevu pridáme na 2,5 – 3 cm kúsky nakrájaný banán a asi 10 minút necháme variť.

  3. 3

    Občas premiešame a nakoniec pridáme limetovú šťavu. Servírujeme k mäsu, mäso obložíme a pokvapkáme limetovou šťavou, tým mäso a dostaneme jedinečnú chuť.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Banány na varenie sú špeciálnym druhom, ktorý však na slovenskom trhu nebýva častý. Preto pri príprave tohto receptu použite zelené banány.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist