Je tu už veľa variácií na túto pochúťku, ale ponúkam vám náš receptík, síce bez fotodokumentácie, ale možno niekoho inšpiruje:)
Suroviny
1 kg |
|
|
|
|
|
0.5 kg |
|
250 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
plnka: | |
1.5 kg |
|
|
|
1 malý |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
z kapusty vyrežeme hlúbik a dáme ju variť, postupne odoberáme listy, ktoré sa uvoľnili a necháme odkvapkať
- 2
mleté mäsko zmiešame s ryžou, koreninami, soľou a pretlakom a naplníme listy. Zbytok hlávky pokrájame.
- 3
hrniec vymastíme masťou ( dno aj boky)na spodok dáme kožky zo slaniny, navrstvíme 1/2 kyslej kapusty, udené mäsko ( stačia rebrá),1/2 plnené listy, 1/2 zvyšnej hlavkovej kapusty znova plnené listy, zvyšok kyslej kapusty, zvyšok hlávkovej kapusty. osolíme, okoríme, obobkujeme, zalejeme paradajkovým pyré a vodou zakryjeme a na miernom plameni dusíme. Sem tam celým hrncom potrasieme.
- 4
my to máme radi s chlebíkom, ale chutiam sa medze nekladú:)
- 5
ak pojete všetky "šúľky", stačí keď zvyšnú kapustovú zmes odložíte do mrazáka, o týždeň vyberiete, podbijete smotanou a máte supiš polievočku, takú dobrú "gadžovskú", čo v nej stojí lyžica a čo ju tááááááák ľubíííííím:)))
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Nic zleho tym nemyslim,ved "proti gustu ziadny disputat", nem ?
Nieeeeeeeeeeeeee !
Ha ha :)