Plnená kapusta

jezibabka1 - bez fotkyjezibabka1, 20. júla 2010

Je tu už veľa variácií na túto pochúťku, ale ponúkam vám náš receptík, síce bez fotodokumentácie, ale možno niekoho inšpiruje:)

Postup

  1. 1

    z kapusty vyrežeme hlúbik a dáme ju variť, postupne odoberáme listy, ktoré sa uvoľnili a necháme odkvapkať

  2. 2

    mleté mäsko zmiešame s ryžou, koreninami, soľou a pretlakom a naplníme listy. Zbytok hlávky pokrájame.

  3. 3

    hrniec vymastíme masťou ( dno aj boky)na spodok dáme kožky zo slaniny, navrstvíme 1/2 kyslej kapusty, udené mäsko ( stačia rebrá),1/2 plnené listy, 1/2 zvyšnej hlavkovej kapusty znova plnené listy, zvyšok kyslej kapusty, zvyšok hlávkovej kapusty. osolíme, okoríme, obobkujeme, zalejeme paradajkovým pyré a vodou zakryjeme a na miernom plameni dusíme. Sem tam celým hrncom potrasieme.

  4. 4

    my to máme radi s chlebíkom, ale chutiam sa medze nekladú:)

  5. 5

    ak pojete všetky "šúľky", stačí keď zvyšnú kapustovú zmes odložíte do mrazáka, o týždeň vyberiete, podbijete smotanou a máte supiš polievočku, takú dobrú "gadžovskú", čo v nej stojí lyžica a čo ju tááááááák ľubíííííím:)))

Diskusia k receptu

21 komentárov k receptu
dobrý receptík. moja mamka tiež robievala plnený kapustný list a tiež bez údeného, táto variácia je zaujímavejšia. zbožňovala som toto jedlo, lenže môj mažel ho nemusí, tak sa nevarí... ale tento recept určite vyskúšam, keď prídu deti.. ďakujem
He- he; vraj chudobný (allinka51 asi spadla z baracky na kopoňu). Ňezna co dobre a to ešči ňejadla šicke našo "gadžovske fajnotky fajne prefajne" od "Spod Šibenej hory, cez Diku, Džungľu, Olčvár, ..." cez calu Európu až tu v Des Moines Iowa! Prial by som Ti vidieť, Čaja moja, ako dokážu Američania, Kanaďania a všetci ostatní prišelčania ciskac do hlavy aj plnenú kapustu, plnený kapustový list, holubky i tóltót káposztu; až sa im robia bubliny za ušami i pod nosom. Ľem še Ty Babko, Ježibabka1, ňedaj a furt var a piš tak jak doteras. Trimem ci šicke 41 paľce, aj ten bez nechta! Super nyamu! Varievam majdnem obtýždeň a to sme iba dvaja! Nič sa nezamrazuje, lebo nič neostane!
@ellinka51 keď maš rada stare klasické slovenské jedlá,tak si myslim,že plnená kapusta medzi ne určite patrí.Chudobný recept to nie je,len vyskúšaj a určite vám v tej Austrálii zachutí.Moja mamička ju varila každu druhu nedeľu.Odporúčam .
Ja plnenu kapustu zboznujem a varim ju dost casto....ale tento recept je skor taky "usporny" :)
Nic zleho tym nemyslim,ved "proti gustu ziadny disputat", nem ?
@ellinka51 ja som Ťa pochopila, ani my sme nevarili plnenú kapustu takto stále, ale mamka raz od niekoho dostala tento recept a odvtedy ináč nevaríme :) takže neboj, ja si nemyslím, že si zle myslíš:)))))

Pridaj komentár k receptu: