Plnená kapusta

jezibabka1 - bez fotkyjezibabka1, 20. júla 2010

Je tu už veľa variácií na túto pochúťku, ale ponúkam vám náš receptík, síce bez fotodokumentácie, ale možno niekoho inšpiruje:)

Suroviny

1 kg
0.5 kg
250 ml
plnka:
1.5 kg
1 malý




Postup

  1. 1

    z kapusty vyrežeme hlúbik a dáme ju variť, postupne odoberáme listy, ktoré sa uvoľnili a necháme odkvapkať

  2. 2

    mleté mäsko zmiešame s ryžou, koreninami, soľou a pretlakom a naplníme listy. Zbytok hlávky pokrájame.

  3. 3

    hrniec vymastíme masťou ( dno aj boky)na spodok dáme kožky zo slaniny, navrstvíme 1/2 kyslej kapusty, udené mäsko ( stačia rebrá),1/2 plnené listy, 1/2 zvyšnej hlavkovej kapusty znova plnené listy, zvyšok kyslej kapusty, zvyšok hlávkovej kapusty. osolíme, okoríme, obobkujeme, zalejeme paradajkovým pyré a vodou zakryjeme a na miernom plameni dusíme. Sem tam celým hrncom potrasieme.

  4. 4

    my to máme radi s chlebíkom, ale chutiam sa medze nekladú:)

  5. 5

    ak pojete všetky "šúľky", stačí keď zvyšnú kapustovú zmes odložíte do mrazáka, o týždeň vyberiete, podbijete smotanou a máte supiš polievočku, takú dobrú "gadžovskú", čo v nej stojí lyžica a čo ju tááááááák ľubíííííím:)))

Diskusia k receptu

evas13
Ježibabka vyčarovala si ozaj dobrú plnenú kapustičku. Ukladám si ju:)
benko
Teda toto... Všetko moje chute! Zajtra idem na to. Ďakujem Ježibabkinej maminke.
cavoris
mnam robievam ale bet udeneho no teraz si mi dala inspiraciu
frezia68
Pozdravujem mamku,tiež plnenú kapustu robím najradšej vo veľkom pekáči s kyslou kapustou a kúskom údeniny.....
zdezda
Kapustičkaaaa, to je ono ! Tento spôsob varenia plnených kapustných listov musím vyskúšať. Doteraz som ich zapekala :-)
alzbetka2
dobrý receptík. moja mamka tiež robievala plnený kapustný list a tiež bez údeného, táto variácia je zaujímavejšia. zbožňovala som toto jedlo, lenže môj mažel ho nemusí, tak sa nevarí... ale tento recept určite vyskúšam, keď prídu deti.. ďakujem
jody
takto ja poznám holúbky, mňam :-)
kristinka55
Ja som taká rada akurat som sa chystala na vikend robit plnenu kapustu nechcelo sa mi hladat recept dakujem za inšpiraaciu.
haston
u nás sa nič podobného nerobievalo, ale skúsim.
astheart
Díky, znám to jídlo z Polska. Říkají tomu "golabki", což znamená holoubata.
jezibabka1
@ellinka51 to máš pravdu, je "chudobný" :))))))))))))))) a nie každý má rád takéto jedlá:) Ale u nás sa už ani ináč nerobí:)
sracz
He- he; vraj chudobný (allinka51 asi spadla z baracky na kopoňu). Ňezna co dobre a to ešči ňejadla šicke našo "gadžovske fajnotky fajne prefajne" od "Spod Šibenej hory, cez Diku, Džungľu, Olčvár, ..." cez calu Európu až tu v Des Moines Iowa! Prial by som Ti vidieť, Čaja moja, ako dokážu Američania, Kanaďania a všetci ostatní prišelčania ciskac do hlavy aj plnenú kapustu, plnený kapustový list, holubky i tóltót káposztu; až sa im robia bubliny za ušami i pod nosom. Ľem še Ty Babko, Ježibabka1, ňedaj a furt var a piš tak jak doteras. Trimem ci šicke 41 paľce, aj ten bez nechta! Super nyamu! Varievam majdnem obtýždeň a to sme iba dvaja! Nič sa nezamrazuje, lebo nič neostane!
meryla333
@ellinka51 keď maš rada stare klasické slovenské jedlá,tak si myslim,že plnená kapusta medzi ne určite patrí.Chudobný recept to nie je,len vyskúšaj a určite vám v tej Austrálii zachutí.Moja mamička ju varila každu druhu nedeľu.Odporúčam .
ellinka51
Ja plnenu kapustu zboznujem a varim ju dost casto....ale tento recept je skor taky "usporny" :)
Nic zleho tym nemyslim,ved "proti gustu ziadny disputat", nem ?
jezibabka1
@ellinka51 ja som Ťa pochopila, ani my sme nevarili plnenú kapustu takto stále, ale mamka raz od niekoho dostala tento recept a odvtedy ináč nevaríme :) takže neboj, ja si nemyslím, že si zle myslíš:)))))
meryla333
však ani ja si nemyslim,že si to myslela zle,to ja iba tak aby sme kus pokecali.@ellinka nem?Ale to tvoje prasiatko na obrazku by bolo dobré do kapustičky.čaute
jezibabka1
@ellinka51 tak toto Tvoje rozkošné prasiatko by sa hodilo ako ozdoba na tortu, ale do kapusty? Určite nieeeeeeeeeeeee! :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia