Strašne dobrá mňamka ;o)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vyskúšala som karé, morčacie aj kuracie prsia aj stehná, ale najviac chutili kuracie stehienka. Vykostené ich jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a necháme odležať v chladničke. Stačí pol hodinka.
- 2
Plnka: cibuľku, nakrájanú na kocočky, na oleji zosklovatieme, pridáme špenát a dusíme. Po chvíľke pridáme nasekané vlašské orechy, ak je plnka riedka - ľubovolne zahustíme a ochutíme (soľ, korenie). Touto zmesou stehná naplníme a stáčame do roliek.
- 3
Naplnené stehná sprudka opražíme z oboch strán na minimálnom množstve oleja, podlejeme vývarom, pridáme sušené hríby, preliate vriacou vodou a dusíme do mäkka. Ako príloha sa hodia zapečené pusinky zo zemiakovej kaše (klasická kaša zahustená hladkou múkou zapečená v rúre). Dobrú chuť ;o)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu