Špenátovo-orieškové rolky

strigus - fotkastrigus, 22. júla 2010

Strašne dobrá mňamka ;o)

8
porcií
15 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks
400 g
1 hrsť
podľa chuti
1 - 2 ks
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vyskúšala som karé, morčacie aj kuracie prsia aj stehná, ale najviac chutili kuracie stehienka. Vykostené ich jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a necháme odležať v chladničke. Stačí pol hodinka.

  2. 2

    Plnka: cibuľku, nakrájanú na kocočky, na oleji zosklovatieme, pridáme špenát a dusíme. Po chvíľke pridáme nasekané vlašské orechy, ak je plnka riedka - ľubovolne zahustíme a ochutíme (soľ, korenie). Touto zmesou stehná naplníme a stáčame do roliek.

  3. 3

    Naplnené stehná sprudka opražíme z oboch strán na minimálnom množstve oleja, podlejeme vývarom, pridáme sušené hríby, preliate vriacou vodou a dusíme do mäkka. Ako príloha sa hodia zapečené pusinky zo zemiakovej kaše (klasická kaša zahustená hladkou múkou zapečená v rúre). Dobrú chuť ;o)

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: