Čakankový šalát s kuracím mäsom a pomarančom

Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 23. júla 2010
Čakankový šalát s kuracím mäsom a pomarančom
Foto: Archív Vojtecha Artza
10
porcií
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
250 g
1 kg
350 g
200 g
50 ml
120 ml
200 g




Postup

  1. 1

    Čakanku opláchneme, osušíme a listy nakrájame na tenké prúžky, pridáme rukolu a ochutíme soľou, korením, pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom. Na grile upečieme kuracie prsia, ochutené soľou a korením, prípadne grilovacím korením.

  2. 2

    Pomaranč okrájame nožom a vykrojíme jednotlivé mesiačiky. Hráškové struky nakrájame na tenké prúžky. Na tanier uložíme ochutenú čakanku a rukolu. Zmiešame dieliky pomaranča, kuracie mäso, hráškové struky a uložíme na listy. Šalát pokvapkáme balzamikovým octom a olivovým olejom.

  3. 3

    Náš tip: Čakanka má horkasté listy a rukola je vo veľkom množstve ťažko stráviteľná, preto sa vždy kombinujú aj s inými listovými šalátmi a zjemňujú citrónovou alebo limetovou šťavou.

Diskusia k receptu

tatranka
Práve som sa chcela opýtať ,či čakanka tomuto jedlu nedodáva horkastú chuť.Bojím sa kombinovať šaláty s čakankou,práve pre to.
janger
@tatranka , ak ti smiem poradit, tak dobre odstran hlubik. Ten je najviac horky. Ja sice pouzivam len bielu cakanku, ale to bude podobne, myslim.
Vzdy odrezem tu spodnu cast tak na centimeter a hlubik vyrezem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia