Tamarindový losos
Tomáš Farkas
šéfkuchár reštaurácie Hänsel v Komárne, 21. júla 2010
šéfkuchár reštaurácie Hänsel v Komárne, 21. júla 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Rybu opláchneme pod studenou vodou a osušíme papierovou utierkou. Filety dáme do plytkej misy, pridáme rascu a necháme odstáť 20 minút. Mixérom premiešame prísady na polevu, kým nevznikne jemný krém.
- 2
Tento krém dáme do panvice, necháme prevrieť a potom ešte pri miernom ohni varíme asi 2 minúty. Filety potrieme polevou a grilujeme kožou nadol asi 8 – 10 minút, v polčase obrátime.
- 3
Pri servírovaní potrieme zostatkom polevy a zarolujeme do šalátových listov.
- 4
NÁŠ TIP: Filé z lososa možno nahradiť mäsom pstruha lososovitého. Dbajte na to, aby bola ryba čerstvá. Pri grilovaní sledujte čas, aby ste rybu neprevarili.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
da sa kupit v azijskych obchodoch , ale sme ju nahradzali 1/4 hrnceka pomancovej stavy a dat do nej 2 lyzice limetkovej stavy.