Tamarindový losos

Tomáš Farkas
šéfkuchár reštaurácie Hänsel v Komárne, 21. júla 2010
Tamarindový losos
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

8 filiet s kožou 2,5 cm hrubé
1 PL
8 listov
Poleva:
6 PL
1 ks
1 PL
1 PL
1 malá

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rybu opláchneme pod studenou vodou a osušíme papierovou utierkou. Filety dáme do plytkej misy, pridáme rascu a necháme odstáť 20 minút. Mixérom premiešame prísady na polevu, kým nevznikne jemný krém.

  2. 2

    Tento krém dáme do panvice, necháme prevrieť a potom ešte pri miernom ohni varíme asi 2 minúty. Filety potrieme polevou a grilujeme kožou nadol asi 8 – 10 minút, v polčase obrátime.

  3. 3

    Pri servírovaní potrieme zostatkom polevy a zarolujeme do šalátových listov.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Filé z lososa možno nahradiť mäsom pstruha lososovitého. Dbajte na to, aby bola ryba čerstvá. Pri grilovaní sledujte čas, aby ste rybu neprevarili.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
veronka 8,
da sa kupit v azijskych obchodoch , ale sme ju nahradzali 1/4 hrnceka pomancovej stavy a dat do nej 2 lyzice limetkovej stavy.

Pridaj komentár k receptu: