Rýchla pizza, langoš

aroooo - fotkaaroooo, 22. júla 2010

Nedávno tu bola kysnutá pizza,ja ponúkam ozaj rýchlu,chrumkavú,ktorá je hotová behom pol hodiny.Cesto na lángoš môžes mať v chladničke aj týždeň a piecť vždy Zobraziť celý popisNedávno tu bola kysnutá pizza,ja ponúkam ozaj rýchlu,chrumkavú,ktorá je hotová behom pol hodiny.Cesto na lángoš môžes mať v chladničke aj týždeň a piecť vždy čerstvé lángoše.Recepty mi dali dávno moje známe.

4-8
porcie
30 minút
príprava
15/1 minút
na 200 °C

Suroviny

Pizza:
300 g
0,8 dcl
1,6 dcl
1/2 sáčku
štipka podľa chuti
Langoš:
1 kg
4,5 dcl
2 ks
1 KL
3 PL
4 dkg




Postup

  1. 1

    Pizza: všetky suroviny zmiesime na vláčne cesto,ktoré rozvaľkáme,prípadne roztiahneme, utľapkáme/ ako sa dá/ rovnomerne na normálny vymastený celý plech alebo okrúhlu formu /je to dosť tenké/obložíme ako zvykneme a upečieme.

  2. 2

    Lángoš: Ja toto robím len z polovičnej dávky uvedených surovín.Všetky suroviny zmiesiť, dať do vymasteného mikroténového sáčku /ja dávam do vymastenej trochu väčšej misky,trochu podkysnú a do chladničky.Ak použijeme celú smotanu,o to dáme menej mlieka ale to je škoda, smotana je dobrá zmiešaná s roztlačeným cesnakom na upečený lángoš.Z cesta podľa potreby odoberáme,tradične robíme a pečieme lángoše.Cesto v chladničke vydrží aj týždeň-ak sa neminie skôr.

  3. 3

    Recept na lángoš mi dala známa,maďarskej národnosti,nevie dobre po slovensky.Ja som spravila cesto z l kg,narobila gule,nahádzala do misky bolo to skoro kopcom,šup do chladničky,bude večera po celý týždeň.Pred večerom otvorím chladničku a čo vidím-rozprávku Hrnečku vař,už to aj tieklo po polici medzi ostatné veci.No napiekla som ich pre seba /1osoba/ len asi 33ks,susedy vonku na lavičke museli povinne večerať.Zle sme si s autorkou receptu rozumeli,najprv vypražiť,potom mraznička,mikrovlnka a jesť.Takže pozor!

Diskusia k receptu

brigita
Robím tieto langoše a sú fakt vynikajúce smotana a syr no neodolám nevydržia týždeň ,zjeme ich za dva dni
evanaaa
Aroooo, teraz neviem, platí bod 1, t.j. dať cesto do sáčku a do chladničky, alebo dať hotové langoše do mrazničky? A robiť ich z polovičnej dávky?( bod 2 ).
celka
Určitě vyzkouším. Dávám si do KK.
aroooo
evanaaa platia prakticky všetky možnosti,:dať do sáčku-je celý zababraný,nevyberá sa to z neho najlepšie, v miske,keď dlhšie stojí,povrch trochu obschne,najlepšie zakryť misu sáčkom.Ako čítam,pre jednu osobu je tá polovičná dávka akurát,celá-prečítaj aj koniec-bod 3.A ak ich napečieš veľa studené v sáčku do mrazničky.
bozulka
@evanaaa ,ja si vymastím sáček olejom /nie veľa/ a potom nieje problém s vyberaním cesta.Ináč ja dávam iba 1 vajíčko a stačí.Keď vyskúšaš prídeš na to sama čo a ako.Je to výborný recept na pizzu aj na langoše.
aroooo
Ďakujem za reakcie na moje recepty,sú síce len na lángoš ale dávala som to hlavne pre pizzu,mne to cesto chutí,je tenké,chrumkavé,oplatí sa vyskúšať.Bozulka,skúšala som aj vymastený sáčok mne je vymastená miska v sáčku praktickejšia.Ďakujem.






b
majkakajka
Keď sa môžem aj ja pripojiť, rada by som vám "aroooo" povedala, že kľudne môžte dať surové cesto do chladničky, len musí byť väčší sáčik, aby cesto malo priestor na kysnutie. Potom sáčik uzatvoriť na uzol. Cesto fakt vydrží aj 4-5 dní. Takto to robím už 5 rokov. Len mám trocha iné pomery surovín.
marianne69
...ten langos zajtra vyskusam,dufam,ze ho nebudem nahanat po chladnicke:-)dcera sa potesi...
marianne69
@jaaaaaj @arooo moja zajtra nemam odvahu na vahu skocit,:-)))))akurat som sa ti chystala pisat,vynikajuce,ja len take same s troskou oliv.oleja a cesnakom,a dcerka s tatarkou a kopou syra a moj lubi s kecupom,popiekla som ich vsetky,a co sa nespapalo sup do mraziaku,zajtra pride este dcerin priatel a ten sa ide za slovenskymi osuskami a langosami zabit:-)))ale poviem ti, bolo ich driecne ako pre rotu:-),robila som z celeho kila muky a urcite nie posledny raz,dakujem za receptik,su ozaj fajne:-)....
aroooo
teší ma,že chutili a predstav si tú lángošovú pohromu,keď som to zrealizovala ja z 1 kg múky pre jednu osobu???!!! Pre tú zajtrajšiu drérinu návštevu si mohla nechať cesto aj v chladničke,čerstvé sú len čerstvé.Ja som robila aj tak,že som do cesta guličky,ktorú som roztiahla,vložila koliesko pikantnej suchej salámy alebo klobásu,prehla,znovu roztiahla a dala piecť v tvare lángoša,krásne to cesto prevoňalo,ale potom váhu radšej požičaj susede.
marianne69
@arooo preto som ich vsetky odpiekla, lebo zajtra ich nebude mat kto piect a im dvom by zhoreli na uhol,ver mi,nikdy langose nepiekli:-)))vyberiem z mrazaku a len ohreju.....
aroooo
no čo,učíme sa na vlastných chybách...
aroooo
tak neostáva nič iné,len spraviť tú pizzu,je to raz-dva,do pol hodinky,aj zjedené, ak sa veľmi nebabreš s oblohou,ahoj
sofiam
dnes som skusala langose podla vasho receptu a musim povedat,ze boli velmi vynikajuce,len som miesto smotany pouzila mascarpone,lebo smotanu som nemala,ale podarili sa. Vdaka za super recept,este vaskusam aj pizzu...
aroooo
@sofiam ,som rada že chutilo,s mascarpone by ma veru nenapadlo, ja ich robím len s kys.smotanou - trochou a zvyšok dávam na upečený lángoš aj s postrúhaným syrom.Veľa zdaru aj s pizzou,dúfam že chrumkavé tenšie cesto bude chutiť.
renama
Dnes som robila rýchlu pizzu, ale dala som celozrnnú múku a olivový olej, je fantastická.....skúšala som už všelijaké rýchle aj tie s jogurtom, ale na túto sa nechytajú :D Ďakujem za recept, všetkým nám chutila.
renama
Dnes som robila rýchlu pizzu, ale dala som celozrnnú múku a olivový olej, je ozaj veľmi chutná. Už som skúšala všelijaké rýchle pizze,aj s jogurtom, ale na túto sa nechytajú :D. Ďakujem za recept, všetkým nám chutila.
aroooo
@renama , som rada že pizza podľa mnou zverejnenom rcp chutila, mne sa to cesto páči preto, že nie je hrubé ako kysnuté cestá a chrumkavé, no a chuť záleží samozrejme od toho čo je na nej.Ďakujem za komentár.
mataliptak
Tak o tomto ceste na lángoše som už počula ale ešte som neskúšala , lebo som nemala presný recept ... ale ukladám si tento tvoj a určite vyskúšam ...
janalad
langose odskusane, supeeeeeer, chvalila aj sestra kucharka
vdaka za recept
janalad
konecne som odskusala aj cesto na pizzu, musim uznat, rychla chrumkava, nema chybu :)
aroooo
dík za komentár, aspoň si mi to pripomenula, mám na zajtra vyriešené varenie, za 30 min. spravené a skoro aj zjedené...
angelheart
Výborný recept, skúšala som lángoše (z polovičnej dávky) :-) a dnes aj pizzu, nedala som mlieko, ale vodu a cesto nám vyhovovalo, akurát na taký slovenský posúch s klobásou, slaninou a cibuľou. Ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia