Fliačky so šunkou

oco - fotkaoco, 20. júla 2010

U nás šunkofleky,najlepšie sú zapekané.Niekto hovorí načo.

4
porcie
10 minút
príprava
10/30 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
300 g
200 ml
2 ks




Postup

  1. 1

    Údené mäso uvaríme,alebo použijeme údené mäso vákuované ,ktoré netreba variť.Fliačky uvaríme v slanej vode,scedíme,premiešame s údeným mäsom a zalejeme kyslou smotánkou v ktorej sme rozšľahali vajcia s trochou čierneho korenia.

  2. 2

    Premiešané fliačky vložíme ..do zapekacej misy ktorú sme vymastili a vysypali strúhankou. Dáme zapiecť do vyhriatej rúry do zlatova.Dáme si k tomu nejaký šalát alebo kyslé uhorky.

Diskusia k receptu

evanaaa
Oco, šunkové fliačky robievam aj obyčané a aj zapečené, ako ty tu uvádzaš, len to údené treba pomlieť. Dobré mäsko na fliačky je aj obraté z údených rebierok. Dal si mi dobrý tip na varenie.
1288_1276494884 - profilový obrázok
oco
oco
Mäsko s rebierok je fajnovosť,ja len nadrobno krájam som trpezlivý
evanaaa
No, trpezlivý si, mne by sa to krájať nechcelo, preto meliem. Ale aj tak, chuť je rovnaká - dobrá.
alzbetka2
aj ja ich zbožňujem a tiež zapekám, len s tou rozšľahanou smotanou zalievam fliačky už pripravené na pekáči a ešte cestoviny si robím doma. Ale zjedla by som teraz hocijaké, už dávno neboli.
zdezda
Toto papanie má môj manžel radšej ako rezeň, fakt neklamem :-)
evanaaa
Ja ich tiež zalievam tou smotanou až na pekáči. Zdezda, niekedy sú lepšie takéto zabudnuté jedlá, lebo sa nerobia tak často ako napr. rezne, sú potom vzácnejšie.
abend
Robím tak ako je uvedené v recepte len do smotany zamiešam iba žĺtky z bielkov ušľahám sneh a ten na záver zľahka primiešam do fliačkov. Sú potom krásne nadýchané.
jeka
už som robila podobné niečo ,ale s penne a použila som bravč.vo vlastnej šťave.My sme taký jedáci,že nám to chutilo.
andrea1705
robim tak isto sunkofleky,ale poradte mi kde robim chybu ze mi povrch stale vyschne. dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia