Foto: uschi
Ja by som ich mohla jesť každý deň :D
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvarené zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Zemiaky osolíme a postupne k nim prisypávame múku. Vypracujeme nelepivé cesto. Odoberáme z neho kúsky, v dlani ich roztlačíme a zabalíme do nich slivku. Ak sú slivky veľké, stačí polovička.
-
2
Gule varíme vo väčšom množstve vody 6-7 minút. Strúhanku zmiešame s vanilkovým cukrom, môžeme pridať aj trochu mletých orieškov a nasucho opražíme na panvici. Uvarené gule hneď obalíme v strúhanke a podávame posypané práškovým cukrom.
-
3
Mamina zvykla robiť makové...
-
4
...alebo zemiakové cesto vyvaľkala a nakrájala na rezance. Zemiakové rezance s orechami sú príjemnou zmenou, ak ste gulí náhodou prejedení.
Toho "konicka" je na tvojich receptoch naozaj vidno ;-) .
bez vajca /boli by tvrdšie/ a ešte pomôcka pre tých menej zručných,zemiaky uvarené deň vopred, alebo aspon ráno a dobre vychladené, bude sa lahšie robiť cesto aj s cestom.