Čardášové hovädzie ragú
Tento recept máme z kalendára :) ale je to uňo-ňuňo mňamka, jednoduchá a veľmi chutná, ...
Bažant s omáčkou z portského vína
Rúru si predhrejeme na 230 stupňov. Na pekáč dáme dostatočne veľký kus alobalu a vymastíme ho...
Karfiol ešte inak
Na tento recept som si spomenula, keď som dnes čítala na vareche nové recepty a našla...
Domáce torteliny v paradajkovej omáčke s parmezánom a bazalkou
K vytvoreniu tohto receptu som sa inšpirovala pred mnohými rokmi v Medzinárodnej kuchárskej knihe. Odvtedy prešiel niekoľkými...
Rýchle rybie filé zo Sole
Ryba "SOLE" je velmi tenka (taky ploskac) a teda maso z nej je rychlo hotove - max....
Pirohy plnené syrom čedar
Rozpisovat tento recept velmi nejdem, lebo urcite sa tu najde mnozstvo receptov, ktore by som...
Lečo pre medika z Torino
Týmto receptom sa pripájam k „Varecha-rkám“, ktoré na niektoré jedlá reagujú svojsky = tak toto môžem...
Lenivé pliecko
Je to môj obľúbený recept, pretože je rýchly, bez námahy a chutný. Vždy všetkým...
Teplý špargľový šalát
Zemiaky umyjeme, dame na pekač (kto chce može rozkrojit), pridame cherry paradajky, polejeme olivovym olejom, posolíme, pridame...
Zapečený karfiol trochu inak
Karfiol, šampiňóny, cibuľa, kyslá smotana, tvrdý syr, olej, soľ, čierne...
Jarné rolky
Ryžový „papier" namočíme do teplej vody, aby zmäkol. Huby šitake zalejeme v mise vriacou vodou...
Sójové rezance v pivovom cestíčku
toto je obdoba kuracích raráškov alebo lyžičkových rezňov
Mešce z krkovičky
Niekedy sa nechám zlákať krkovičkou a potom mám problém. Viem obrátené rezne atď. Vymyslela...
Údené mäsko na opraženej cibuľke
Je to môj čistý výmysel. Časová tieseň, v chladničke len kus údeného, trochu zemiakov...
Medové krídelká
Tento recept som vyskusala prvy raz . Pochadza z receptov" Varime s medvedom" . Obavala som...
Ryba na nedeľu
Upravenú porciu lososa osolíme, okoreníme a zakvapneme limetkovou šťavou. Opečieme na olivovom oleji . Rybu dame do...
Vyprážané roštenky
Komentář k receptu na roštěnky Girardi od Marlen, kde píše o velmi křehkém a uleželém masíčku,...
Mäsová roláda v parnom hrnci
Dlho som váhala či zverejniť tento recept pretože mäsová roláda je celkom bežný recept a dá sa...
Knedlíčky s čiernym korením
Oblíbená příloha k "hovädziemu ako divina". "Těsto" připravuji v den, kdy nakládám maso, obojí...
Hovädzie ako divina
Netradiční úprava hovězího masa, vhodná i pro návštěvy, je vcelku jednoduchá na přípravu a může...
Bravčové pečené so syrom
Mäso narežeme až ku kosti (ale aby ostalo v celku) na plátky a osolíme. Obidva druhy...
Bravčová pečeň na orientálny spôsob
Pečeň umyjeme a osušíme. Pokrájame na kúsky a opražíme na oleji. Okoreníme mletým čiernym korením,...
Bravčové rezne s jogurtovou omáčkou
Mäso umyjeme, osušíme, orežeme mastné. Osolíme a opaprikujeme. Syr nakrájame na pruhy 4cm...
Bravčová minútka
Keď treba niečo expresne uvariť, robievam tieto minútky, dajú sa aj z kuracieho alebo morčacieho...
Spišský tanier
Také jedlo sme si raz objednali na salaši pri Starej Ľubovni. Doniesli nám ho na veľkej mise...
Fajnová žemľovka
Žemľovku som do mojej 45-ky nikdy neochutnala. Mala som k nej odpor, veď ako už...
Trevisano s orechami a rozmarínovým kuraťom
Trevisano je čakanka z okolia Treviso v Taliansku. Má tmavočervené listy a biele žilky. Chuť je...
Chick´n cheese, alebo MC Donald u vás doma
Práve som si čítala recept na Ciabattu a tak ma napadlo niečo, čo veľmi často robievam...
Citrónové kačacie stehná
Med, aníz, sójovú omáčku, zázvor, citrónovú kôru a šťavu 10 minút varíme,...