Foto: jody
Iste je na toto jedlo nespočetne veľa receptov, ale my sme ho uvarili takto.
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji speníme červenú cibuľku.
-
2
Pridáme jeden na drobno pokrájaný zemiak, popražíme, posolíme, posypeme vňaťou, červenou paprikou a zalejeme horúcou vodou. Varíme až sa zemiak nerozvarí.
-
3
V druhom hrnci uvaríme zemiaky nakrájané na krížalky s bylinkami, kmínom a soľou. Vývar z nich scedíme do demikátu.
-
4
Do vypnutého a na chvíľku odstaveného demikátu rozmiešame bryndzu. Nevaríme! Posypeme čerstvou pažítkou. Podávame vo veľkých alebo polievkových hrnčekoch.
-
5
Zajedáme so zemiakmi, do ktorých sme pridali domáce maslo a čerstvú vňať. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu