Foto: zuzka193
Medzi prvými jedlami, ktorých sa musím vzdať, keď mi oznámili, že mám bezlepkovú diétu boli moje obľúbené bryndzové halušky. Ale netrvalo to dlho a Zobraziť celý popisMedzi prvými jedlami, ktorých sa musím vzdať, keď mi oznámili, že mám bezlepkovú diétu boli moje obľúbené bryndzové halušky. Ale netrvalo to dlho a naučila som sa ich robiť z bezlepkovej múky.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Očistené surové zemiaky na jemno postrúhame.
-
3
Pridáme vajíčka, soľ,
-
4
...múku
-
5
A vypracujeme cesto. Múku môžme pridávať, aby vzniklo hustejšie cesto.
-
6
Do vriacej osolenej vody pretláčame cez haluškár cesto.
-
7
Halušky povaríme asi 10 minút, kým nevyplávajú na povrch.
-
8
Uvarené halušky precedíme cez sitko a trošku opláchneme teplou vodou, aby sa nelepili.
-
9
Scedené halušky dáme do misy a zmiešame s kyslou smotanou a bryndzou.
-
10
Podávame s opraženou slaninkou.
Diskusia k receptu