Foto: enerrgizer
nie vždy sa to dá zdravo, niekedy musíme aj trošku zhrešiť a hlavne keď som kúpil taký krásny bôčik...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
...kúpime krásny bôčik, ale musí byť fakt krásny...
-
2
...do hrnca dáme variť vodu so soľou, keď zovrie, vložíme do nej bôčik. Varíme podľa veľkosti...asi hodinku, alebo pokiaľ nebude uvarený :-). Vyberieme a pokiaľ trošku vychladne, očistíme a popučíme si cesnačik. Do malej misky si odoberieme asi 5-7 PL vody, v ktorej sme varili bôčik a rozmiešame v nej sladkú papriku s cesnakom a soľou. Bôčik si už pár minút odpočinul, tak ho zvrchu narežeme do mriežky a dobre ponatierame cesnakovým dipom, vtlačíme ho aj do zárezov. Podávame s chlebíkom a jeme s veľkou chuťou...dobrú chuť
sú fakt dobrý nápad, ja ich občas robím len pri pečení bôčika.