Rybací páj fotorecept

janger - fotkajanger, 10. septembra 2010
Rybací páj (fotorecept)
Foto: janger

Ak mate radi rybu, tak vyskusajte.

4-5
porcie
45 minút
príprava
40 minút
na 220 °C

Suroviny

500 g filety
450 g
250 g
250 g
250 g
 podla chuti
 podla chuti
1 ks na potretie (nemusi byt)
 na vymastenie formy
 na posypanie dosky
2 velke lyzice




Postup

  1. 1

    Pripravime si suroviny.

    Rybací páj (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rybu pokrajame na vacsie kocky. Ja som mala cerstvu tresku. Ak nemate, moze byt aj mrazena. V tom pripade ju treba nechat rozmrazit. Sampinony pokrajame na platky, slaninku na kocky. Vyborna je aj anglicka slaninka-bacon, ale ani tej slovenskej nic nechyba!

  3. 3

    Do panvice dame poopekat slaninku. Dala som ju na suchu panvicu, pusti si masti dost, takze olej tam netreba.

    Rybací páj (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do druhej panvice dame rozpalit olivovy olej a opecieme sampinony. Sampinony mozeme (ale to nemusi byt) pokvapkat citronovou stavou. Potom nechame sampinony trochu vychladit.

    Rybací páj (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do opecenej slaninky pridame tresku. Chvilku poopekame. Nie dlho, aby sa nam ryba nerozpadla. Posolime podla chuti. Treba pocitat s tym, ze aj slaninka je niekedy dost slana, takze nepresolit! Pridame peper.

    Rybací páj (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do vychladnutych sampinonov primiesame kyslu smotanu.

    Rybací páj (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Listkove cesto (pouzila som mrazene) rozdelime na dve casti. Jednu cast vyvalkame na pomucenej doske a dame do vymastenej formy. Pouzila som nizku formu, priemer 26cm. Na cesto dame rybu so slaninkou a na to sampinony zmiesane so smotanou.

    Rybací páj (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Prikryjeme to druhou castou vyvalkaneho cesta. Okraje dobre uzavrieme. V strede spravime otvor. Mozeme ozdobit odrezkami cesta. Potrieme vajickom (nemusi byt).

    Rybací páj (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Dame piect do dobre rozohriatej rury (220˚C). Pecieme priblizne 40 minut. Pokrajame a mozeme papat. Dobru chut!

    Rybací páj (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

palokuchki
Je to nieco nove pre mna, ale urcite to vyskusam. Moze to byt velmi dobre.
zdezda
No to je niečo pre mňa :-)))), fantázia, keď dám šampiňóny z konzervy, nemusím ich už podusiť, že :-)))
violetacamorova
vyzerá veľmi chutne, už dávno sa chystám na slaný koláč, aj formu som si už kúpila, možno tento tvoj bude prvý, lebo slaninku aj ryby máme radi...samozrejme aj šampiňóny a smotanu skrátka všetko z tohto receptu.
babav
@Janger , je to iste pochutka ; pekne nafoteny postup.Jedine co je pre mna nezvykle je dlzka pripravy.40 minut si zrejme vyzaduje cesto ,ale ryba je hotova ovela rychlejsie(?!)
janger
@zdezda , nemam skusenost so zavaranymi, ale urcite sampinony z konzervy mozes pouzit. Myslim, ze ich uz dusit nemusis. Len dobre zlej tu vodu z nich, aby nebol obsah moc mokry. Cerstve su v tej panvici tiez len kratko. Ved este to ide aj do truby na dost dlho, takze istotne to bude dobre. Len vyskusaj :-).
janger
@babav , samozrejme, ryba je v momente hotova. Inac by sa to rozpadlo, a ja mam rada, ked su to este kusky na zahryznutie.Ale ja som do pripravy zapocitala vsetko, aj krajanie hribov, valkanie cesta, chladenie sampinonov, vypekanie slaninky, tu mam rada trosku chrumkavu. A mozno pracujem pomalsie ako ty ;-))).
janger
Dakujem vam vsetkym. Inac, na pohlad to moc perfektne nevyzera, lebo som to trosku nepodareno potrela vajickom. Ale poucte sa z mojej chyby ;-).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia