Foto: janger
Ak mate radi rybu, tak vyskusajte.
porcie
príprava
na 220 °C
Suroviny
500 g filety |
|
450 g |
|
250 g |
|
250 g |
|
250 g |
|
podla chuti |
|
podla chuti |
|
1 ks na potretie (nemusi byt) |
|
na vymastenie formy |
|
na posypanie dosky |
|
2 velke lyzice |
|
Postup
-
1
Pripravime si suroviny.
-
2
Rybu pokrajame na vacsie kocky. Ja som mala cerstvu tresku. Ak nemate, moze byt aj mrazena. V tom pripade ju treba nechat rozmrazit. Sampinony pokrajame na platky, slaninku na kocky. Vyborna je aj anglicka slaninka-bacon, ale ani tej slovenskej nic nechyba!
- 3
Do panvice dame poopekat slaninku. Dala som ju na suchu panvicu, pusti si masti dost, takze olej tam netreba.
- 4
Do druhej panvice dame rozpalit olivovy olej a opecieme sampinony. Sampinony mozeme (ale to nemusi byt) pokvapkat citronovou stavou. Potom nechame sampinony trochu vychladit.
- 5
Do opecenej slaninky pridame tresku. Chvilku poopekame. Nie dlho, aby sa nam ryba nerozpadla. Posolime podla chuti. Treba pocitat s tym, ze aj slaninka je niekedy dost slana, takze nepresolit! Pridame peper.
- 6
Do vychladnutych sampinonov primiesame kyslu smotanu.
- 7
Listkove cesto (pouzila som mrazene) rozdelime na dve casti. Jednu cast vyvalkame na pomucenej doske a dame do vymastenej formy. Pouzila som nizku formu, priemer 26cm. Na cesto dame rybu so slaninkou a na to sampinony zmiesane so smotanou.
- 8
Prikryjeme to druhou castou vyvalkaneho cesta. Okraje dobre uzavrieme. V strede spravime otvor. Mozeme ozdobit odrezkami cesta. Potrieme vajickom (nemusi byt).
- 9
Dame piect do dobre rozohriatej rury (220˚C). Pecieme priblizne 40 minut. Pokrajame a mozeme papat. Dobru chut!
- 3
Diskusia k receptu