Ak mate radi rybu, tak vyskusajte.
porcie
príprava
na 220 °C
Suroviny
| 500 g filety | 
                                                             | 
                                                    
| 450 g | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| podla chuti | 
                                                             | 
                                                    
| podla chuti | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks na potretie (nemusi byt) | 
                                                             | 
                                                    
| na vymastenie formy | 
                                                             | 
                                                    
| na posypanie dosky | 
                                                             | 
                                                    
| 2 velke lyzice | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Pripravime si suroviny.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Rybu pokrajame na vacsie kocky. Ja som mala cerstvu tresku. Ak nemate, moze byt aj mrazena. V tom pripade ju treba nechat rozmrazit. Sampinony pokrajame na platky, slaninku na kocky. Vyborna je aj anglicka slaninka-bacon, ale ani tej slovenskej nic nechyba!
- 3
 Do panvice dame poopekat slaninku. Dala som ju na suchu panvicu, pusti si masti dost, takze olej tam netreba.
                                                    - 4
 Do druhej panvice dame rozpalit olivovy olej a opecieme sampinony. Sampinony mozeme (ale to nemusi byt) pokvapkat citronovou stavou. Potom nechame sampinony trochu vychladit.
                                                    - 5
 Do opecenej slaninky pridame tresku. Chvilku poopekame. Nie dlho, aby sa nam ryba nerozpadla. Posolime podla chuti. Treba pocitat s tym, ze aj slaninka je niekedy dost slana, takze nepresolit! Pridame peper.
                                                    - 6
 Do vychladnutych sampinonov primiesame kyslu smotanu.
                                                    - 7
 Listkove cesto (pouzila som mrazene) rozdelime na dve casti. Jednu cast vyvalkame na pomucenej doske a dame do vymastenej formy. Pouzila som nizku formu, priemer 26cm. Na cesto dame rybu so slaninkou a na to sampinony zmiesane so smotanou.
                                                    - 8
 Prikryjeme to druhou castou vyvalkaneho cesta. Okraje dobre uzavrieme. V strede spravime otvor. Mozeme ozdobit odrezkami cesta. Potrieme vajickom (nemusi byt).
                                                    - 9
 Dame piect do dobre rozohriatej rury (220˚C). Pecieme priblizne 40 minut. Pokrajame a mozeme papat. Dobru chut!
                                                     - 3
 

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu