Foto: enerrgizer
keď som bol malý, tak som ho vôbec nemal rád, ale chute sa menia...
4-5
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
...cibuľu nakrájame ledabolo (to je veľmi dôležité), cesnak očistíme a nakrájame na drobno. Tekvicu ošúpeme a vydlabeme vnútro, to čo nám ostane nastrúhame, ale nie veľmi na jemno. Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme biele mleté korenie, bobkový list a nastrúhanú tekvicu, posolíme...keď pustí šťavu, pridáme kôpor... prikryjeme a dusíme asi 15-20 minút, potom zahustíme smotanou s múkou, pridáme cesnak a necháme prevrieť. Odstavíme a dochutíme citrónovou šťavou...dobrú chuť
Doteraz som všetko robila ako udávaš,len cesnak som nedávala.No teraz skúsim.Ukladám do KK.
ze nakrajanu tekvicu zalejem vodou ,pridam zeleninovy bujon
a uvarim do polo makka.Potom oprazim na oleji cibulu do zlatova
a prilejem k tekvici.Prichutim solou a korenim , zalejem zatrepkou
z muky a kyslej smotany.Odlozim z ohna a primiesam cerstvy kopor.
ale je pravda, že sa k nemu hodí aj vajíčko, údenina, mäso atď...@marienka44 nám cesnak do tekvice pasuje :-)
@marienka44 ... a nám do tekvice ten cesnak p a s u j e .
:)