Hlavné jedlá (recepty chronologicky)

prazdny

Králik na smotane podľa Romana Paulusa

Hlavné jedlá

Vyskúšal som už viacej receptov na králika na smotane, tento je zatiaľ najlepší.

prazdny

Frikadeller - národné jedlo Dánska

Národné jedlá EÚ

Dánske mäsové guľky Frikadeller sa dajú pripraviť na veľa spôsobov, ale len jeden je originálny –...

prazdny

Rezance s kozím syrom a so slnečnicovými semienkami

Cestoviny

Cestoviny sú na slovenskom stole „doma" už odpradávna. Keď rozvoniavali kuchyňou našich praprababičiek široké i tenké rezance, ...

prazdny

Paella Valenciana - národné jedlo Španielska

Národné jedlá EÚ

Ryža sa v Španielsku začala pestovať v 10. storočí, najmä vo Valencii. Španieli si...

prazdny

Slaný koláč

Bravčové mäso

Je to chuťovka rýchlo upečená. Len nerobte toho viac, lebo všetko aj tak hneď zjete....

prazdny

Mititei alebo Miči - národné jedlo Rumunska

Národné jedlá EÚ

Pôvod Miči je opradený tajomstvom. V roku 1900 sa šéfkuchárovi v malej bukureštskej reštaurácii minulo mäso...

prazdny

Makové perky s domácim lekvárom

Bezmäsité jedlá

Ja a mak sa nemáme veľmi radi, ale keďže je zdravý a má kopec pozitívnych benefitov...

prazdny

Bravčová panenka na špargľovom rizote

Bravčové mäso

V menšom hrnci na oleji opražíme nakrájanú šalotku do sklovita. Pridáme arborio ryžu a pražíme, až kým sa...

prazdny

Pastiersky koláč so šošovicou

Bezmäsité jedlá

Originál recept možno poznáte pod názvom Shepherds Pie. Pochádza z britskej kuchyne a pripravuje sa z...

prazdny

Csirkepaprikás - národné jedlo Maďarska

Národné jedlá EÚ

Papriku začali v 16. storočí pestovať najmä v Turecku. Maďari však rýchlo zistili, že...

prazdny

Špargľovo-hubové ragú s cestovinami zo zemiakového cesta

Cestoviny

V hrnci na masle orestujeme nadrobno pokrájanú šalotku spolu s cesnakom do sklovita. Pridáme huby a špargľu...

prazdny

Špagety di Fabio

Cestoviny

Jeden mamin taliansky priateľ ma raz naučil úžasný a rýchly recept na špagety. A keďže ja...

prazdny

Losos so špargľou v prosciutte s horčicovým dresingom

Hlavné jedlá

Špargľu očistíme a blanšírujeme v osolenej vode asi 2 – 3 minúty. Schladíme v studenej vode....

prazdny

Griki - národné jedlo Lotyšska

Národné jedlá EÚ

Pred sto rokmi bolo Rusko svetovým lídrom v produkcii pohánky a Lotyši si ju dokonca adoptovali do svojho...

prazdny

Podlesníky s kyslou kapustou

Bravčové mäso

Spevák a muzikálový herec Jaro Gažo pripraví tradičné Podlesníky z Terchovej.

prazdny

Mulgipuder – národné jedlo Estónska

Národné jedlá EÚ

Estónske národné jedlo. Tradičná estónska kuchyňa sa ľahko pripravuje a nie je to žiadna zábava -...

prazdny

Bulgur so špargľou a s olivami

Bezmäsité jedlá

Na sezónu špargle sa vždy veľmi tešíme. Má príjemnú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií a ako...

prazdny

Bao buns s hovädzím bulgogi

Hovädzie mäso

Kórejskú kuchyňu mám veľmi rada, teda aspoň jej západnú reprezentáciu. Keď v menu vidím bao...

prazdny

Opekané tofu s cícerom, pšenom a plátkami avokáda

Bezmäsité jedlá

Pšeno premyjeme pod tečúcou vodou a dáme variť do horúcej osolenej vody asi na 12 minút. Nakladaný...

prazdny

Jágerek z daniela

Hlavné jedlá

Jágerek v tejto úprave som jedol na jednej poľovníckej oslave. Veľmi mi to chutilo, tak...

prazdny

Kuracie Curry

Kuracie mäso

Kuchár zo Shan´shi pripraví kuracie curry s ananásom a ryžovými rezancami.

prazdny

Začepčená sviečková s vajcom

Bravčové mäso

Tak takúto sviečkovú si urobím hocikedy cez rok, nielen na Veľkú noc.

prazdny

Závitky zo sivoňa a z údeného lososa s dvojfarebnou omáčkou

Hlavné jedlá

Špenát umyjeme, osušíme a orestujeme na masle. Osolíme a okoreníme.

prazdny

Jahňacia roláda s kalerábovým pyré

Hlavné jedlá

Kaleráb, cibuľu a cesnak očistíme. Všetko nakrájame na väčšie kocky. Do hrnca dáme mlieko a pridáme...

prazdny

Šunkovo-jogurtové cestoviny

Bravčové mäso

Všetko čo zvýšilo od Veľkej noci som dnes spojila s cestovinami do chutného ľahkého jedla.

prazdny

Špagety s mletým mäsom

Hovädzie mäso

Ahoj . Jednoduchý a rýchly recept, ktorý zaručene bude chutiť každému ❤️

prazdny

Pizza z cuketovo-tekvicového cesta s mexickou nátierkou

Bezmäsité jedlá

Cuketu ošúpeme, zľahka opláchneme vodou a na jemno nastrúhame. Nastrúhanú cuketu dáme do sita a...

prazdny

Teľací wellington s hríbovým fášom a so zemiakovou kašou

Hlavné jedlá

Nakrájané očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka. Zemiaky scedíme, pridáme ohriate mlieko s maslom a...

prazdny

Delikátne zapekané kuracie stehienka

Kuracie mäso

Dlhoročný recept, ktorý ma ešte nikdy nesklamal napriek tomu, že rada experimentujeme v kuchyni, ...

prazdny

Zapečené bešamelovo-syrové cestoviny

Cestoviny

Inšpirácia alebo skôr pripomenutie na rýchle, super jednoduché a veľmi chutné cestoviny :-)

prazdny

Tofu v medovo-zázvorovej marináde s quinoa šalátom

Bezmäsité jedlá

Tofu vyberieme z obalu a vysušíme papierovou utierkou. Dva kusy tofu prekrojíme na 4 rovnaké trojuholníky....

prazdny

Ruské syrníky s malinovým coulis

Dezerty

Pre milovníkov tvarohu. Ak niekto nepozná, sú to tvarohové „placky“ na sladko. Veľmi populárne...

prazdny

Kačacina tandoori s vyprážanou polentou a pak choi

Hlavné jedlá

Kačacie prsia umyjeme, osušíme a očistíme kožu. Kožu nakrojíme na pásiky, osolíme a okoreníme....