Plnená zemiaková placka

mamina2 - fotkamamina2, 8. septembra 2010
Plnená zemiaková placka
Foto: mamina2

na fotke nieje placka pretože mi ju syn zjedol :D

3
porcie
25 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
pečienka :
500 g




Postup

  1. 1

    spravime si cesto na babky, vsetko okrem cibulky, zasypeme mukou a nechame odstat kym spravime pecienku. pecienku si umyjeme nakrajame upražime na oleji, okorenime a dusime. po dokonceni osolime...

  2. 2

    spravime si babky take velke ako tanier a tensie ako klasiky. natrieme ich natenko kečupom a vložime pecen na polovičku, potom babku zatvorime ,ne vrch dame za lyzicu tatarky alebo kyslej smotany a podavame s kyslou kapustou(kto ako chce moze cerstvu alebo si ju moze udusit)

Diskusia k receptu

zdezda
Nooooo, dobrý recept, babku-zemiačku som ešte s pečeňou nerobila, vyskúšam, cítim, že to bude fajn:-)
garanco
Zaujímavá kombinácia. /Myslím si, že recepty by sa mali písať s diakritickými znamienkami - v tom druhom bode som nevedela prísť na to, čo je pecen/
bouadjenak
Superna kombinácia. U nás by sa však zemiakové placky spapkali skôr ako by som ich stihla naplniť. Ale máme radi aj "babky" aj pečienku aj kyslú kapustu. Až cítim, ako to chutí. Na hladné ráno je to nebespečné...
samanka
robievam, odkedy som ju mala na obed v jednej reštaurácii. Pridávam aj trocha feferónky, ale Ty asi kvôli maličkému nedávaš. Je to super jedielko.
duschko
Poznam tento recept a je vyborny. Cas od casu vymenim kuraciu pecen za br. piecko alebo stehno. Podla toho, co mam po ruke. Placky su u nas v kurze.
janazjarku
Ja zase plním "haruľu" kuracou pečienkou udusenou na paprike a paradajkách potom prehnem a posypem strúhaným syrom :-) takže vlastne pečienka s lečom.
pivonka
Je to určite výborné, ale mám problém ako bouadjenak. Placky sa jedia kontinuálne, natrčené taniere čakajú, kedy sa usmaží.
tetuska
dvýborné, robievam, niekedy plním aj bravčovým plieckom...
tothka
Ano, taká plnená placka je výborná pochúťka, máme ju radi s kečupom.
Skúsim aj s kyslou kapustou. Dík za pripomenutie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia