Placky s mäsovým tajomstvom v kapuste fotorecept

frezia68 - fotkafrezia68, 11. septembra 2010
Placky s mäsovým tajomstvom v kapuste (fotorecept)
Foto: frezia68

Zemiakové placky obľúbené snáď na každý spôsob.Tieto som dnes plnila kyslou kapustou s klobásou a pridala zeleninku.

2O minút
príprava
2O minút
tepelná úprava

Suroviny

3  ks
1  ks
2  ks
1  lyžica
Plnka:
4O  dkg
1  ks
8  dkg
15  dkg
 štipka




Postup

  1. 1

    Domácu kyslú kapustu scedíme.Očistíme cibuľu,popražíme na panvici s pokrájanou slaninou. Pridáme klobásu,ktorá je nakrájaná na pól mesiačiky a opražíme.Potom pridáme odkvapkanú kapustu ( ak je veľmi kyslá,premyjeme) a dusíme asi 5 minút.Pridáme trochu cukru,alebo soľ podľa chuti a plnku máme hotovú.Udržiavame ju v teple.

    Placky s mäsovým tajomstvom v kapuste (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na placky postrúhame zemiaky a z celej masy odoberieme naberačkou prebytočnú vodu zo zemiakov.Pridáme soľ,vajce,majoránku,čierne korenie,cesnak a trocha múky.Dobre vymiešame a pečieme na panvici tenké,chrumkavé placky.Panvicu vytrieme tukom pierkom,aj pri obracaní,aby neboli mastné.

    Placky s mäsovým tajomstvom v kapuste (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na teplé placky dáme teplú plnku,zakrútime do rolády a ozdobíme zeleninou. DOBRÚ CHUŤ !

    Placky s mäsovým tajomstvom v kapuste (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

wighy
Toto urcite vyskusam,vyzera to chutne:)
janger
Maskrtka, @zdezda ! Domacu kapustu nemam, ale aj kupovana je dobra. Dakujem za receptik!
stefanus191
ketty3811, prosim Ta, porad mi ako si urobit KK a ako tam ukladat recepty... clovek sa uci kadym vekom a ja sa chcem ucit
enerrgizer
@stefanus191 keď si otvoríš recept, v pravo hore máš veľkým VYTLAČIŤ a hneď pod tým je "pridaj recept do svojej kuchárskej knihy" na to klikneš a potom "Moja varecha" a následne "moja kuchárska kniha" a tam ho máš zobrazený...
enerrgizer
keď si potom vo svojej kuchárskej knihe, vieš recepty presúvať (zobrazená dlaň) klikneš na ňu, držíš a presúvaš, alebo vymazať - krížikom..
frezia68
@stefanus191 :nie som @ketty ,ale tiež ukladám a takto:pri každom recepte vpravo hore je:tento recept VYTLAČIŤ...a pod tým :pridaj do svojej kuchárskej knihy a no to klikni a máš uložené :-))) .Skontroluj si to,klikni na svoj profil,tam máš svoje recepty,aj svoju KK (kuchársku kniku) A JE TO .
zdezda
:-)))) zdezda veeeeľmi ľúbi kyslú kapustu s hocičím, dík frezia za túto kombináciu, určite si ju urobím:-)
stefanm
...tie placky mi pripomenuli "Smažienku" pri Trojici....urobím si ich aj s kapustou ale až keď budem mať naloženú novú lebo ročník 2009 sa už minul!!!
frezia68
@stefanm :chodievali sme na nich z práce občas na obed :-) a poctivo stáli v rade,lebo bol záujem a kto "mal službu" kúpil aj 12 ks
stefanm
...ta to si bola TY čo som kôli dvom plackam musel hodinu čakať lebo "nejaka" si predo mnou kupovala dvanásť???Už ti nepochválim ani jeden recept!!! :)
evanaaa
Prepáčte, už keď sa tu spomína to ukladanie, ja som to donedávna nevedela, ale každý radí kliknúť... lenže, kliknem na "Vytlačiť ", zjaví sa mi čiernobiely recept bez obrázkov, len som to nevedela vrátiť späť, musela som na to prísť, a až potom som klikla na " Pridaj do...", atď. Ale skúšala som aj bez toho -Vytlačiť, a stačilo len kliknúť na - Pridaj..., aj tak sa mi recept vytlačil. A raz, neviem ako sa mi objavil aj soznam receptov,akýsi obsah, a viac som na to neprišla, ako. Frezia68, prepáč, že využívam tvoj recept na toto, ale keď neviem, akom sa pýtať na určité veci. Ináč, ten tvoj recept je hodný odskúšania, je to dobrá kombinácia placiek s kapustou, raz to urobím aj ja.
evanaaa
A Enerrgizer, skúšala som to s tou dlaňou už predtým, a nedarí sa mi to s posúvaním, neviem prečo, čo robím zle ?
frezia68
@evanaaa :neklikaj na vytlačiť,lebo Ty si ho chceš uložiť do kuchárskej knihy= KK.Ešte raz si prečítaj,čo sme písali......ak nepomohlo,kľudne daj do diskusii,sú tu väčší odborníci a radi poradia.Tiež som viac-menej samouk.....a nevadí,že tu píšeš,lenže k tomu receptu sa už nebudú vracať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia