Môj manžel rád varí. Občas si pochutnávame aj na paprčkovom guláši. Recept je jednoduchý, tak ako pri iných gulášoch, len s tým rozdielom, že môj Zobraziť celý popisMôj manžel rád varí. Občas si pochutnávame aj na paprčkovom guláši. Recept je jednoduchý, tak ako pri iných gulášoch, len s tým rozdielom, že môj manžel tam pridá ingrediencie podľa svojho.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Paprčky očistíme, odstránime pazúriky a umyjeme. Pripravíme a umyjeme zeleninu.
- 2
Cibuľku aj cesnak nakrájame, posmažíme do sklovita, pridáme červenú mletú papriku sladkú aj štipľavú podľa chuti, koľko znesieme.
- 3
Pridáme paprčky, trošku opečieme z oboch strán. Potom podlejeme vodou a dusíme.
- 4
Ak sú paprčky polomäkké pridáme ďalšiu zeleninu- mrkvu, zelenú papriku, paradajku, zeler. Dovaríme všetko domäkka. Môžu sa pridať aj na kocky nakrájané zemiaky.
- 5
Guláš zahustíme múkou - zátrepkou. Povaríme 3-5 minút, odstavíme. Ak robíme guláš so zemiakmi zahusťujeme ho najemno postrúhanými zemiakmi.
- 6
Podávame s chlebom. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Čo sa týka doby varenia paprčkového gulášu, to záleží od paprčiek. Zemiaky a zeleninu doložíme 15 minút pred dovarením.
A to ako si paprčky odkladáš? Pomaličky zabíjate prasiatka a paprčky odkladáš do mrazničky?