Foto: glosterka
Chutná brokolica s kuracinkou, zjemnená maslom, ochutená cesnakom a inými dobrotami. Tip na dobrý obed alebo večeru.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
Marináda: | |
|
|
2 KL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1/2 KL |
|
1/2 KL |
|
Ďalšie suroviny: | |
4-5 PL |
|
1 ks |
|
4 ks |
|
1 KL |
|
500 g |
|
200-250 ml |
|
1 kl |
|
150 g |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na kocky. Vložíme do misky. Pripravíme si marinádu zo šťavy z jedného citróna a dôkladným zmiešaním všetkých surovín. Marinádu vylejeme na mäsko, premiešame ho a dáme ho do chladničky odstáť na polhodinu až hodinu. Na horúcom oleji prudko opečieme mäsko zo všetkých strán do zlatista. Neopekáme ho však všetko naraz, ale rozdelíme si ho aspoň na 2 časti. Opečené mäsko vyberieme a odložíme na teplé miesto.
- 2
Do výpeku dáme nadrobno pokrájanú cibuľu a rascu, opražíme, pridáme na drobné plátky nakrájaný cesnak a na malé kúsky nakrájanú brokolicu. Zalejeme vodou, osolíme, na vrch dáme plátky masla a dusíme do mäkka. Nakoniec vložíme do zmesi mäsko, ešte krátko asi 2-3 minútky podusíme a ak treba, ešte jemne dochutíme soľou.
- 3
Podávame s opekanými zemiakmi, dusenou ryžou alebo s cestovinou. Dobrú chuť! :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu