Roláda z kurčaťa s hubovou plnkou
Ján Králik
šéfkuchár hotela Marlene v Oščadnici, 10. septembra 2010
šéfkuchár hotela Marlene v Oščadnici, 10. septembra 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4-6
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
40 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Kurča umyjeme a vykostíme od pŕs smerom k stehnám, až nám zostane úplne bez kostí. Vyklepeme ho, osolíme soľou a korením na kurča.
- 2
Naukladáme naň plátky slaniny a plnku zavinieme do rolády, omotáme špagátom a pečieme pri teplote 200 stupňov 40 minút.
- 3
Plnka: na kocky nakrájame bagetu, pridáme vajcia, soľ, korenie, na cibuli opražené dubáky a vyformujeme zmes – potom naplníme roládu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu