Foto: janazjarku
Kyslá kapusta moja obľúbená surovina ma inšpirovala k pokusu spojiť jej chuť s kuracími stehnami , lebo prečo nie ? Chuť zvláštne príjemná a Zobraziť celý popisKyslá kapusta moja obľúbená surovina ma inšpirovala k pokusu spojiť jej chuť s kuracími stehnami , lebo prečo nie ? Chuť zvláštne príjemná a príprava jednoduchá a rýchla :-) a naviac na suroviny nenáročná !
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Kyslú kapustu poriadne vyžmýkame /nepremývame/ a uložíme na plech, alebo do remosky. Kuracie stehná horné umyjeme a vysušíme a poukladáme na kapustu. Potrieme olejom s rozmiešanou soľou a červenou paprikou. Olej stačí ozaj 0,5 dcl, lebo kuriatko pustí vlastnú šťavu. Pri príprave v remoske mäso nezkrývame alobalom, ale pečieme cca 60 minút. Pri príprave v rúre najprv mäso zakyjeme asi na 20 minút a odkryté pečieme až kým za "nečervená" :-) Najvhodnejšou prílohou sú varené zemiaky nakrájané na "krížalky" ochutené rascou. Nuž a je navarené ! Dobrú kapustovú chuť milí priaznivci jednoduchého , ale chutného jedla.
je to fakt dobré, hlavne zaujímavá kombinácia pre tých čo si nevedia spojiť kuracinu s kapustou