Pečené kuracie stehná na kapuste

janazjarku - fotkajanazjarku, 13. septembra 2010

Kyslá kapusta moja obľúbená surovina ma inšpirovala k pokusu spojiť jej chuť s kuracími stehnami , lebo prečo nie ? Chuť zvláštne príjemná a príprava jednoduchá a rýchla :-) a naviac na suroviny nenáročná !

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

8 ks
1 kg
0,5 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kyslú kapustu poriadne vyžmýkame /nepremývame/ a uložíme na plech, alebo do remosky. Kuracie stehná horné umyjeme a vysušíme a poukladáme na kapustu. Potrieme olejom s rozmiešanou soľou a červenou paprikou. Olej stačí ozaj 0,5 dcl, lebo kuriatko pustí vlastnú šťavu. Pri príprave v remoske mäso nezkrývame alobalom, ale pečieme cca 60 minút. Pri príprave v rúre najprv mäso zakyjeme asi na 20 minút a odkryté pečieme až kým za "nečervená" :-) Najvhodnejšou prílohou sú varené zemiaky nakrájané na "krížalky" ochutené rascou. Nuž a je navarené ! Dobrú kapustovú chuť milí priaznivci jednoduchého , ale chutného jedla.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@jankazjarku :je to výborné,síce nerobím v remoske,ale v rúre a kurča potriem marinádou v ktorej je aj med,ale super :-)))
ja zasa dávam na mäso plátky slaniny.mnam.narobila si chute...