Jelenie líčka
šéfkuchár Elesko restaurant wine bar & shop v Bratislave, 10. septembra 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
tepelná úprava
Postup
-
1
Jelenie líčka očistíme od mastných častí, ale menšiu časť masti ponecháme na líčkach. Na oleji orestujeme cibuľu, petržlen, mrkvu a zeler do kašovitej hmoty a pridávame paradajkový pretlak, bobkový list, soľ, nové korenie. Pretlak orestujeme a zalejeme červeným vínom a 0,2 dl vývaru, prípadne vody.
- 2
Vývar necháme variť a líčka zvlášť na panvici orestujeme. Osolené a okorenené vkladáme do vývaru a varíme pomalým varom do mäkka asi 2 hodiny. Po uvarení líčka povyťahujeme a dáme nabok.
- 3
Vývar precedíme do čista a začneme redukovať na desatinu – získame medovitú šťavu. Do nej pridávame šípkový kompót, dochutíme soľou, korením a cukrom. Podávame s gratinovanými zemiakmi a kompótom z červenej cibule.
- 4
Náš tip: Dbáme na dôkladnú redukciu vývaru, aby mala výsledná šťava silu a chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu