Mujadara - libanonská ryža so šošovicou
Foto: ryzasos
Mujadara - tradičny pokrm z Blízkeho východu, konkrétne Libanonu. Tvorí ho ryža a šošovica s jednoduchými konreninami. Odporúčame jedlo posypať karamelizovanou cibuľkou. Výsledkom Zobraziť celý popisMujadara - tradičny pokrm z Blízkeho východu, konkrétne Libanonu. Tvorí ho ryža a šošovica s jednoduchými konreninami. Odporúčame jedlo posypať karamelizovanou cibuľkou. Výsledkom je sýta príloha alebo hlavné jedlo plné chuti. Vyskúšajte ho s ryžou SOS Basmati.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryžu uvarte podľa návodu vo veľkom množstve vody, spolu so zeleninovým bujónom, soľou, čiernym korením a bobkovými listami.
- 2
Tesne pred dovarením ryže, pridajte scedenú šošovicu a nechajte variť ešte zo 5 minút.
- 3
Medzitým si na oleji skaramelizujte nakrájanú cibuľu. Karamelizujte 10 minút, pridajte rascu a soľ a pokračujte vo varení ešte 10 minút.
- 4
Zo šošovicovo-ryžovej zmesi odstráňte bobkové listy, dajte ju na tanier, ozdobte karamelizovanou cibuľkou a lyžicou kokosového jogurtu. Ak máte radi bylinky, môžete pridať aj čerstvý nasekaný koriander alebo petržlenovú vňať. Môžete ozdobiť aj semienkami granátového jablka.
Tiež ryža:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu