Mujadara - libanonská ryža so šošovicou

ryzasos - fotkaRyža SOS, 14. januára 2024. Komerčný recept.
Mujadara - libanonská ryža so šošovicou
Foto: ryzasos

Mujadara - tradičny pokrm z Blízkeho východu, konkrétne Libanonu. Tvorí ho ryža a šošovica s jednoduchými konreninami. Odporúčame jedlo posypať karamelizovanou cibuľkou. Výsledkom Zobraziť celý popisMujadara - tradičny pokrm z Blízkeho východu, konkrétne Libanonu. Tvorí ho ryža a šošovica s jednoduchými konreninami. Odporúčame jedlo posypať karamelizovanou cibuľkou. Výsledkom je sýta príloha alebo hlavné jedlo plné chuti. Vyskúšajte ho s ryžou SOS Basmati.

2-4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
300 g konverzovaná
180 g
1 PL (v prášku)
1-2 ČL
1 ČL
2 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Ryžu uvarte podľa návodu vo veľkom množstve vody, spolu so zeleninovým bujónom, soľou, čiernym korením a bobkovými listami.

  2. 2

    Tesne pred dovarením ryže, pridajte scedenú šošovicu a nechajte variť ešte zo 5 minút.

  3. 3

    Medzitým si na oleji skaramelizujte nakrájanú cibuľu. Karamelizujte 10 minút, pridajte rascu a soľ a pokračujte vo varení ešte 10 minút.

  4. 4

    Zo šošovicovo-ryžovej zmesi odstráňte bobkové listy, dajte ju na tanier, ozdobte karamelizovanou cibuľkou a lyžicou kokosového jogurtu. Ak máte radi bylinky, môžete pridať aj čerstvý nasekaný koriander alebo petržlenovú vňať. Môžete ozdobiť aj semienkami granátového jablka.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia