Parené buchty s malinami a vanilkovou omáčkou
Foto: chefmasterezel
Môj vlastný osvedčený recept na tieto parené buchty je priamo famózny, odporúčam. Váš Ezel.
porcií
príprava
Suroviny
Cesto: | |
1/2 kocky |
|
400 ml |
|
3 PL |
|
325 g |
|
1 ks |
|
štipka |
|
Náplň: | |
400 g |
|
Omáčka: | |
350 ml |
|
1 ks |
|
4 ks |
|
50 g |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Do misy preosejeme múku, pridáme droždie, cukor, soľ, vajce, zalejeme vlažným mliekom a všetko premiešame, kým sa cesto neprestane lepiť. Hotové cesto necháme 30 minút zakryté oddychovať.
- 2
Keď je cesto oddýchnuté, rozdelíme si ho na časti - bochníčky, veľkosť podľa vášho vkusu. Vytvorené bochníčky naplníme čerstvými malinami, zabalíme a buchty necháme ešte cca 5-10 minút oddychovať.
- 3
Hotové naplnené buchty presunieme do paráku a paríme asi 5-10 minút.
- 4
Hotové buchty potrieme maslom a prikryjeme.
- 5
Pripravíme vanilkovú omáčku. Do mixovacej nádoby s metličkou nalejeme mlieko, žĺtky, soľ s cukor. Vanilkový struk rozkrojíme a lyžičkou vydlabeme vnútro, ktoré pridáme do mixovacej nádoby. Zapneme na mixovanie aj s ohrevom na 6 minút pri teplote 80 °C. Hotovú omáčku ešte precedíme cez sitko.
- 6
Servírujeme: Do hlbšej misy alebo taniera vložíme buchtu, okolo zalejeme vanilkovou omáčkou, dozdobíme čerstvými malinami, karamelovým prachom a karamelovou pavučinou. Neostáva nič iné, ako si vychutnať v ústach orchester chutí.
Tiež parené buchty:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Určite odporúčam, nech sa podarí.ďakujem