Parené buchty
Parené buchty

Parené buchty s malinami a vanilkovou omáčkou

chefmasterezel - fotkachefmasterezel, 22. januára 2024

Môj vlastný osvedčený recept na tieto parené buchty je priamo famózny, odporúčam. Váš Ezel.

5
porcií
100 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
1/2  kocky
400 ml
3 PL
325 g
1 ks
štipka
Náplň:
400 g
Omáčka:
350 ml
1 ks
4 ks
50 g
štipka




Postup

  1. 1

    Do misy preosejeme múku, pridáme droždie, cukor, soľ, vajce, zalejeme vlažným mliekom a všetko premiešame, kým sa cesto neprestane lepiť. Hotové cesto necháme 30 minút zakryté oddychovať.

  2. 2

    Keď je cesto oddýchnuté, rozdelíme si ho na časti - bochníčky, veľkosť podľa vášho vkusu. Vytvorené bochníčky naplníme čerstvými malinami, zabalíme a buchty necháme ešte cca 5-10 minút oddychovať.

  3. 3

    Hotové naplnené buchty presunieme do paráku a paríme asi 5-10 minút.

  4. 4

    Hotové buchty potrieme maslom a prikryjeme.

  5. 5

    Pripravíme vanilkovú omáčku. Do mixovacej nádoby s metličkou nalejeme mlieko, žĺtky, soľ s cukor. Vanilkový struk rozkrojíme a lyžičkou vydlabeme vnútro, ktoré pridáme do mixovacej nádoby. Zapneme na mixovanie aj s ohrevom na 6 minút pri teplote 80 °C. Hotovú omáčku ešte precedíme cez sitko.

  6. 6

    Servírujeme: Do hlbšej misy alebo taniera vložíme buchtu, okolo zalejeme vanilkovou omáčkou, dozdobíme čerstvými malinami, karamelovým prachom a karamelovou pavučinou. Neostáva nič iné, ako si vychutnať v ústach orchester chutí.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia