Pečené špikované morčacie stehná fotorecept
Foto: gordonko
20 minút
príprava
príprava
90 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Morčacie stehná poprepichujeme tenkým nožom a do otvorov striedavo vtláčame kúsky cesnaku a na hranolčeky pokrájanú anglickú slaninu. Mäso posypeme soľou, drvenou rascou a mletým čiernym korením.
-
2
Stehná vložíme do pekáča, pokvapkáme olejom a podlejeme troškou vody. Pekáč prikryjeme druhým pekáčom alebo alobalom a pečieme asi 90 minút. Mäso podľa potreby každých 20 - 25 minút podlievame. Či sú stehná upečené, poznáme podľa toho, že "ihlové" kosti sa dajú ľahko vytiahnuť.
-
3
Príloha: Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a potom ich pretlačíme.
-
4
Veľa cibule pokrájame nadrobno, osmahneme na oleji a potom zmiešame so zemiakmi, osolíme, okoreníme.
-
5
Máme hotovo, môžeme podávať. DOBRÚ CHUŤ
Diskusia k receptu