Pečené morčacie stehná
Pečené morčacie stehná

Pečené špikované morčacie stehná fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 31. januára 2024
Pečené špikované morčacie stehná (fotorecept)
Foto: gordonko
20 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
Príloha:




Postup

  1. 1

    Morčacie stehná poprepichujeme tenkým nožom a do otvorov striedavo vtláčame kúsky cesnaku a na hranolčeky pokrájanú anglickú slaninu. Mäso posypeme soľou, drvenou rascou a mletým čiernym korením.

    Pečené špikované morčacie stehná (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Stehná vložíme do pekáča, pokvapkáme olejom a podlejeme troškou vody. Pekáč prikryjeme druhým pekáčom alebo alobalom a pečieme asi 90 minút. Mäso podľa potreby každých 20 - 25 minút podlievame. Či sú stehná upečené, poznáme podľa toho, že "ihlové" kosti sa dajú ľahko vytiahnuť.

    Pečené špikované morčacie stehná (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Príloha: Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a potom ich pretlačíme.

    Pečené špikované morčacie stehná (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Veľa cibule pokrájame nadrobno, osmahneme na oleji a potom zmiešame so zemiakmi, osolíme, okoreníme.

    Pečené špikované morčacie stehná (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Máme hotovo, môžeme podávať. DOBRÚ CHUŤ

    Pečené špikované morčacie stehná (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

kucharka
Aj mama tak robieva, je to dobrota. Si dobrý kuchár. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia