Kuracie soté v zemiakovej placke fotorecept
Foto: olinecka
Aj takýto obed či večera môže potešiť...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400-500 g |
|
1 ČL |
|
|
|
|
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
3 PL |
|
1-1,5 dl (alebo teplá voda) |
|
300 g (v plechovke alebo čerstvé) |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
|
|
100 g strúhaný |
|
Zemiakové placky: | |
6 ks |
|
2 ks |
|
100 g |
|
8-9 strúčikov |
|
podľa potreby |
|
|
|
|
|
(na vysmážanie) |
|
Postup
-
1
Kuracie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké pásiky. Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame na malé kocky na rozpálenom oleji orestujeme do sklovita. Pridáme pokrájané mäso, ktoré orestujeme zo všetkých strán, okoreníme, osolíme podlejeme trochou vývaru alebo teplou vodou. Pod pokrievkou dusíme za občasného miešania.
-
2
Pridáme mletú papriku, kečup a premiešame.
-
3
Šampiňóny z konzervy scedíme a orestujeme na troche masla. K mäsu pridáme kukuricu, mrazený hrášok a šampiňóny. Všetko krátko podusíme.
-
4
Zemiakové placky: Zemiaky ošúpeme, nastrúhame na strúhadle, osolíme, okoreníme, zasypeme trochou múky. Slaninu pokrájame nadrobno a opražíme. Cesnak očistíme a pretlačený pridáme ku zemiakom spolu s opraženou slaninou. Nakoniec do zemiakovej zmesi vmiešame vajíčka a všetko dobre premiešame. Z cesta vysmážame placky na rozpálenom oleji z oboch strán.
-
5
Hotové placky naplníme pripraveným kuracím soté, ktoré posypeme strúhaným syrom. Ihneď podávame.
Diskusia k receptu