Kuracie karí
Kuracie karí

Chicken murgh lahori - pakistanské kuracie karí

chefmasterezel - fotkachefmasterezel, 22. januára 2024
4-5
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

1 ks celé
100 g
15 g
1 PL
1 PL
1 PL
15 ml
15 g
200 g
100 g
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Kura nasekáme na časti, vložíme do misy. Pridáme biely jogurt, premiešame a necháme odležať v chladničke (najlepšie cez noc).

  2. 2

    Na suchej panvici opražíme chilli prášok, škoricu, koriander, pridáme zázvorovú pastu, cesnakovu pastu, nasekané paradajky.

  3. 3

    Odležané kura pridáme ku základu z korenia a paradajok, spoločne všetko necháme pomalým ťahom dusiť, kým kurča nie je mäkké, jemné.

  4. 4

    Keď je mäso mäkké, jemné, pridáme maslo na zjemnenie a chuť, dosolíme a dokoreníme podľa chuti. Na záver posypeme čerstvým nasekaným koriandrom. Hotové karí podávame s ryžou, chlebom naan, plackami chappati... podľa chuti. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

farbuska
Je to vynikajúce jedlo (akurát chilli a škoricu by som opražila v celku). Jedlá pakistanskej kuchyne sú výborné. Iba drobné upozornenie: "murgh" znamená kurča, rovnako ako anglické "chicken". Názov tvojho receptu v slovenčine teda znie: kurča lahórske kurča (podľa mesta Lahore). Stačilo by nazvať ho Lahórske kurča aleho Kurča na lahórsky spôsob.
1x eva9
chefmasterezel
@farbuska (22.1.2024 11:28)

Ďakujem za upozornenie, názov je použitý tak ako má byť bez akéhokoľvek prekladu, varím a nazývam tie recepty tak ako ma naučili, žiadne suroviny ani recepty ani názvy nemením.Inak ďakujem, pekný deň prajem Ezel.
afataga
Je to fakt vyborne, len ja to nemam take huste, ale to neva.
Tie pasty doma nedrzim, tak bol cerstvy zazvor, cesnak aj chilli - moje vlastne.
Pridaj este nejake zaujimave rcp.


violeta
A kedy sa tam pridáva citrónová šťava, prosím ťa? Díky
chefmasterezel
@afataga (24.2.2024 13:31)

Farba vyzerá super, na prvý krát sa nikomu nepodarí urobiť presne ko má byť, na budúce poriadny zaklad z paradajok hlavne žiadne zahusťovanie múkou. Nové recepty sú na ceste. Nech sa darí