Bezlepkové waffle
Bezlepkové waffle

Chrumkavé bezlepkové waffle

elisticka - fotkaelisticka, 14. januára 2024
Chrumkavé bezlepkové waffle
Foto: elisticka

Výborné bezlepkové waffle len tak s ovocím...

8
porcií
10 minút
príprava
16 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
2 ks
125 g
100 ml
100 ml
100 g
1 bal.




Postup

  1. 1

    Maslo ohrejeme vo vodnom kúpeli.

  2. 2

    Pridáme práškový cukor, vanilkový cukor, vajcia, mlieko a vodu a zmiešame.

  3. 3

    Nasypeme múku a zmixujeme ručným mixérom na jemné cesto (konzistencia ako horúci uvarený puding).

  4. 4

    Rozohrejeme wafflovač a navrstvíme veľkou lyžicou cesto.

    Chrumkavé bezlepkové waffle - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme asi 4-5 min. Hotové podávame s ovocím, so šľahačkou alebo džemom. Dobrú chuť.

    Chrumkavé bezlepkové waffle - obrázok 5

Diskusia k receptu

dvorka
Dobrá fotka pri recepte dokáže veľa. Mňa pri tomto recepte dostala. A tak som si urobila na obed vafle presne podľa postupu s jednu obmenou, dávala som špaldovú múku keďže lepok môžem. No neviem kde som urobila chybu, lebo tie čudá z vaflovača boli tuhé, nenarástli, aj keď som dala za veľkú lyžicu cesta mali tvar chobotnice a pripadali mi skôr ako guma. Dokonca aj cukru som dala presné množstvo v domnienke že práve ten vafle zchrumkavie. Nestalo sa. Zjesť sa dali, ale neboli ani z ďaleka ako tie ktoré si pamätám z mladých čias keď som bola v Poľsku v pionierskom tábore a predávali tam najúžasnejšie vafle aké som kedy jedla.
elisticka
@dvorka (16.1.2024 06:59)

Jej to je skoda ze sa nevydarili...z bezlepkovej muky su ako pampusiky...ta muka obsahuje kypridla mozno by bolo treba dat kypriaci prasok s inou mukou. ..
elisticka
@dvorka (16.1.2024 06:59)

Ano pozerala som s klasickou mukou tam pridavaju kypriaci prasok alebo sodu bic.no najlepsie nevymienat muku iba tu pouzit co je v recepte
dvorka
@elisticka (16.1.2024 10:38)

ďakujem za odpoveď, ten kypriaci prášok ma napadol keď už boli vafle zjedené. zrejme tam sa stala chyba. som tvor ktorý sa tak ľahko nevzdáva, skúsim teda ešte raz. zas len z polovičnej dávky surovín. lebo tá fotka . . . je parádna
elisticka
@dvorka (16.1.2024 12:57)

A este ako viem spaldova muka potrebuje viac tekutin...podla mna by si mala dat troska muky menej ..aby neboli take hutne ..
elisticka
@dvorka (16.1.2024 12:57)

Tak som skusala s klasika mukou a dala som 200g hladkej a 50 g polohrubej muky a 1 kl kyprosa a 1kl sody bic. Plotne som potrela mastou.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia