Chrumkavé bezlepkové waffle
Foto: elisticka
Výborné bezlepkové waffle len tak s ovocím...
8
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
16 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Maslo ohrejeme vo vodnom kúpeli.
- 2
Pridáme práškový cukor, vanilkový cukor, vajcia, mlieko a vodu a zmiešame.
- 3
Nasypeme múku a zmixujeme ručným mixérom na jemné cesto (konzistencia ako horúci uvarený puding).
- 4
Rozohrejeme wafflovač a navrstvíme veľkou lyžicou cesto.
- 5
Pečieme asi 4-5 min. Hotové podávame s ovocím, so šľahačkou alebo džemom. Dobrú chuť.
Tiež waffle:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Jej to je skoda ze sa nevydarili...z bezlepkovej muky su ako pampusiky...ta muka obsahuje kypridla mozno by bolo treba dat kypriaci prasok s inou mukou. ..
Ano pozerala som s klasickou mukou tam pridavaju kypriaci prasok alebo sodu bic.no najlepsie nevymienat muku iba tu pouzit co je v recepte
ďakujem za odpoveď, ten kypriaci prášok ma napadol keď už boli vafle zjedené. zrejme tam sa stala chyba. som tvor ktorý sa tak ľahko nevzdáva, skúsim teda ešte raz. zas len z polovičnej dávky surovín. lebo tá fotka . . . je parádna
Dakujem ..daj vediet ako sa vydarili uz urcite budu super
A este ako viem spaldova muka potrebuje viac tekutin...podla mna by si mala dat troska muky menej ..aby neboli take hutne ..
Tak som skusala s klasika mukou a dala som 200g hladkej a 50 g polohrubej muky a 1 kl kyprosa a 1kl sody bic. Plotne som potrela mastou.