Foto: rimm
Naši milujú pizzu a preto sme dlho hľadali optimálny recept. Myslím, že bude chutiť každému.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
350 g |
|
5 - 6 PL |
|
200 ml vlažná |
|
1 ČL |
|
21 g |
|
Paradajková omáčka: | |
200 g |
|
1 ks menšia |
|
2 ČL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Na vrch: | |
200 g |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
Na potretie: | |
|
Postup
-
1
Spravíme si kvások - do vlažnej vody rozmrvíme droždie a necháme ho vzísť. V mise zmiešame múku, soľ, olej, kvások a vypracujeme vláčne nelepivé cesto. Necháme ho vykysnúť.
- 2
Medzitým uvaríme paradajkovú omáčku. Na oleji speníme nadrobno nasekanú cibuľu. Pridáme paradajky (môžu byť aj zavárané) a mletú papriku. Necháme variť na hustú omáčku. Po uvarení pridáme nasekanú bazalku a oregano a necháme vychladnúť.
- 3
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na tenký kruh. Robím 2 pizze z tohoto. Potrieme vychladenou paradajkovou omáčkou a navrch pridáme potrebné suroviny. My dávame šunku, šampiňóny (sterilizovane šampiňóny vysušíme), kukuricu, olivy... Na vrch dáme syr (mozzarella je ideálna).
- 4
Necháme oddýchnuť a pečieme na 200 °C cca 10-12 minút. Okraje potrieme cesnakovým olejom.
Tiež pizza:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja zas poznám slovákov ktorý nemajú radi bryndzové halušky ..takže všeličo je možné 😁