Bezlepkové opekance s tvarohom a orechami
Foto: novalim
Opekance, pampúchy či bobáľky - každý má pre ne iný názov, no všetci sa isto zhodneme, že je to obľúbené hlavné jedlo na
sladko. Zobraziť celý popisOpekance, pampúchy či bobáľky - každý má pre ne iný názov, no všetci sa isto zhodneme, že je to obľúbené hlavné jedlo na
sladko. Náš dnešný recept je ale oveľa jednoduchší ako tie z kysnutého cesta. Stačí si rýchlo a jednoducho pripraviť knedľu z
našej bezgluténovej zmesi a opiecť ju na masle. Posypané tvarohom a chrumkavými opraženými orechami chutili bezlepkové
opekance naozaj fantasticky.
Zdroj: www.novalim.sk
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Podľa návodu na obale si pripravíme knedľu. Po uvarení ju necháme mierne vychladnúť a potom nakrájame na kúsky veľké 2-3 cm.
- 2
Tie opekáme na rozpálenom masle do zlatista. Ku koncu opekania pridáme nasekané orechy a minútku opražíme do chrumkava spolu s knedľou. Ak sa nám zdajú opekance suché, môžeme počas opekania pridať ešte maslo.
- 3
Hotové opekance vložíme do misky, posypeme tvarohom a na vrch dáme trochu lekváru. Podľa chuti môžeme ešte posypať práškovým cukrom.
Tiež opekance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu