Bezlepkové opekance
Bezlepkové opekance

Bezlepkové opekance s tvarohom a orechami

novalim - fotkanovalim, 28. januára 2024. Komerčný recept.
Bezlepkové opekance s tvarohom a orechami
Foto: novalim

Opekance, pampúchy či bobáľky - každý má pre ne iný názov, no všetci sa isto zhodneme, že je to obľúbené hlavné jedlo na sladko. Zobraziť celý popisOpekance, pampúchy či bobáľky - každý má pre ne iný názov, no všetci sa isto zhodneme, že je to obľúbené hlavné jedlo na sladko. Náš dnešný recept je ale oveľa jednoduchší ako tie z kysnutého cesta. Stačí si rýchlo a jednoducho pripraviť knedľu z našej bezgluténovej zmesi a opiecť ju na masle. Posypané tvarohom a chrumkavými opraženými orechami chutili bezlepkové opekance naozaj fantasticky.
Zdroj: www.novalim.sk

2-3
porcie
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal.
2-3 PL
 nasekané
250 g
 (alebo černicový)
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Podľa návodu na obale si pripravíme knedľu. Po uvarení ju necháme mierne vychladnúť a potom nakrájame na kúsky veľké 2-3 cm.

  2. 2

    Tie opekáme na rozpálenom masle do zlatista. Ku koncu opekania pridáme nasekané orechy a minútku opražíme do chrumkava spolu s knedľou. Ak sa nám zdajú opekance suché, môžeme počas opekania pridať ešte maslo.

  3. 3

    Hotové opekance vložíme do misky, posypeme tvarohom a na vrch dáme trochu lekváru. Podľa chuti môžeme ešte posypať práškovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia