Jablkovo-škoricové palacinky s tvarohovým krémom fotorecept
Foto: olinecka
Obľúbené palacinky našich detí potešia aj veľkých. Ľahký obed k sýtej polievke alebo večera.
porcií
príprava
Suroviny
Cesto na palacinky: | |
400 ml |
|
50 ml |
|
1/2 ČL |
|
1/2 bal. |
|
podľa chuti |
|
1/2 ČL (alebo podľa chuti) |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks stredné |
|
podľa potreby |
|
Na pečenie palaciniek: | |
|
|
Náplň: | |
200 g |
|
2 PL (16 %) |
|
2 bal. |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Upečené palacinky... Mlieko a minerálku dáme do misy, rozhabarkujeme vajíčka a žĺtok, pridáme kryštálový a škoricový cukor, soľ, sódu bikarbónu, nastrúhané jablko a trocha múky. Všetko dobre rozhabarkujeme. Cesto by nemalo byť tuhé ani riedke a tak múku pridávam nakoniec podľa potreby. Na panvicu dáme olej a na rozpálenom pečieme palacinky z oboch strán do zlatista.
-
2
Suroviny na náplň.
-
3
Náplň: Tvaroh, kyslú smotanu, cukor spolu zmiešame a naplníme pripravené palacinky, ktoré zrolujeme alebo uložíme do vejára. Naplnené posypeme práškovým cukrom alebo pofŕkame čokoládovou polevou. Dobrú chuť.
To som rada , že palacinky chutili ,minerálka je v tom preto nahrádza prášok do pečiva a trocha sódy ,aby bolí mäkké...Viac jabĺk nie je treba naozaj na 400 ml mlieka stačí jedno jablko... Ďakujem za čas nahliadnuť a prečítať recept pozdravujem...