Hrnčekový recept na jablkové lievance
Foto: frommykitchendotcom
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s hnedým a vanilkovým cukrom. Pridáme mlieko, soľ a preosiatu múku. Opäť dobre vymiešame, aby sme v ceste nemali hrudky.
- 2
Lyžicou do cesta vmiešame ošúpané a nastrúhané jablká. Na záver ešte do cesta zľahka vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov.
- 3
Lievance pečieme na panvici na rozohriatom oleji do zlatista z oboch strán. Hotové lievance môžeme posypať práškovým cukrom.
Tiež jablkové lievance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Jednym slovom, uzasny. A pori tom tak jednoduchy. Dovolim si tvrdit ze je to asi najlepsi recept na livance/palacinky aky som kedy skusil za 35 rokov!
Smazil som ich na el. keramickom sporaku, stupen 5 z 9, cize trochu pomalsie. Daval som 2 pl lyzice cesta na kazdy.
Ale vysledok stoji za to. Krasne do zlatova z vonku z oboch stran, a nadherne kremovo jemne a nadychane vo vnutri. A su krane hrube, 5-8mm.
Moje hladanie sa skoncilo, toto je jediny recept od teraz.
Dakujem