Zemplínske plnené placky fotorecept
Foto: tejaja
Krajové jedlá sú pokladom slovenskej kuchyne. Ponúkam jeden zo Zemplína, ktorý mi dala susedka, ale našiel v našej rodine svoje trvalé miesto.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
2,5 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
1 KL |
|
1/2 KL |
|
1/2 KL |
|
Náplň: | |
250 g |
|
250 g |
|
5-6 strúčikov |
|
Okrem toho: | |
(drobný šalát alebo špenát) |
|
|
Postup
-
1
Na náplň zmiešame tvaroh, strúhaný syr a prelisovaný cesnak.
-
2
Suroviny na cesto dobre zmiesime a rozdelíme na 4 rovnaké časti. S cestom pracujeme hneď, nenechávame ho odpočívať.
-
3
Každý diel vyvaľkáme na kruh s hrúbkou cca 1 cm.
-
4
Náplň rozdelíme na kruhy tak, že ju rozložíme na polovicu každého kruhu.
-
5
Na plnku dáme nakrájané šalátové listy.
-
6
Placku prehneme. Okraje jemne pritlačíme k sebe.
-
7
Placky vyprážame na oleji z oboch strán (oleja nedávame veľa, len trocha, aby sa placky mohli opekať).
-
8
Podávame s kyslým mliekom, acidofilným mliekom alebo kefírom.
Diskusia k receptu