Tagliatelle z lasagní s gorgonzolovou omáčkou

ferno - fotkaferno, 16. januára 2024
Tagliatelle z lasagní s gorgonzolovou omáčkou
Foto: ferno

Chcel som použiť cestoviny tagliatelle, no doma som práve žiadne nemal. Keďže som videl Jamesa Oliviera takto namiesto nich použiť lasagne, tak som sa Zobraziť celý popisChcel som použiť cestoviny tagliatelle, no doma som práve žiadne nemal. Keďže som videl Jamesa Oliviera takto namiesto nich použiť lasagne, tak som sa inšpiroval.

4
porcie

Suroviny

400 g (alebo tagliatelle)
200 g
30 ml
250 ml
1 ČL
1 ks




Postup

  1. 1

    Na oleji som krátko osmažil na kocky nakrájanú cuketu.

  2. 2

    Pridal som víno, smotanu, gorgonzolu a kukuričnú múku. Miešal som, kým sa gorgonzola neroztopila.

  3. 3

    Medzitým som si uvaril plátky lasagní, ktoré som po uvarení nakrájal na pásiky. Ale jednoduchšie je použiť rovno cestoviny typu tagliatelle.

  4. 4

    Uvarené cestoviny som vmiešal do pripravenej omáčky a zamiešal. Preložil do taniera a zjedol :)

Diskusia k receptu

farbuska
Tvoja omáčka na cestoviny sa mi páči, Ale ja mám pravú gorgonzolu tak rada, že kým by som ju použila do omáčky, akosi "zmizne". Ale tuším kúpim väčší kus a časť použijem na túto omáčku.
1x ferno




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia